eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.chmurka.net!.POSTED.185.234.91.130
    !not-for-mail
    From: Janusz <j...@o...pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Date: Mon, 26 Oct 2020 20:05:49 +0100
    Organization: news.chmurka.net
    Message-ID: <rn76mf$inq$2$Janusz@news.chmurka.net>
    References: <a...@n...neostrada.pl>
    <rn23gm$d4b$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <1...@4...net>
    <X...@1...0.0.1>
    <1...@4...net>
    NNTP-Posting-Host: 185.234.91.130
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Injection-Date: Mon, 26 Oct 2020 19:05:51 +0000 (UTC)
    Injection-Info: news.chmurka.net; posting-account="Janusz";
    posting-host="185.234.91.130"; logging-data="19194";
    mail-complaints-to="abuse-news.(at).chmurka.net"
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:68.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/68.12.0
    Content-Language: pl
    X-Antivirus: Avast (VPS 201026-4, 2020-10-26), Outbound message
    In-Reply-To: <1...@4...net>
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:567640
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2020-10-26 o 14:37, Kadar Oszmiański pisze:
    > Dnia 26 Oct 2020 11:59:59 GMT, Budzik napisał(a):
    >
    >> Użytkownik Kadar Oszmiański o...@g...com ...
    >>
    >>>>> Rok temu była wykonywana "kuchnia" (szafki, blaty itp) przez
    >>>>> firmę zajmującą się projektowaniem i robieniem takich rzeczy.
    >>>>> Oczywiście koszt czegoś takiego to średniej klasy auto. Po
    >>>>> niecałym roku użytkowania wystąpił problem z blatem. Jest kilka
    >>>>> blatów (drewnianych, laminowanych) które są łączone ze sobą
    >>>>> czołami. Wykonawca ostrzegał żeby niedopuścić do pozostawienia
    >>>>> na dłuższy czas rozlanej wody na łączeniu blatów ani do
    >>>>> stawiania gorących rzeczy (garnków). Niestety na jednym łączeniu
    >>>>> blaty w dwóch punktach spuchły.
    >>>> To za szybko, wykonawca coś sknocił, ja mam blat z płyty,
    >>>> składany przy zlewozmywaku uszczelniony silikonem i ma już 10
    >>>> lat, trzyma się dobrze, jedynie pod
    >>>> ścianą gdzie chyba coś leżało dłużej lekko spuchł, sam nie wiem
    >>>> czy to gorący kubek czy co tam stało. Ale reszta daje radę, więc
    >>>> ważne jest odpowiednie uszczelnienie i to odpowiednim środkiem.
    >>>
    >>> Wybaczcie moje zdziwienie ale co to za blat kuchenny, na którym
    >>> nie można postawić niczego gorącego ani mokrego? Blat po to
    >>> właśnie jest.
    >>
    >> I tu masz racje.
    >> Pare lat temu zmieniałem blaty kuchenne, kupiłem coś z marketu,
    >> posilikonowałem miejsca które były ucinane i nie pierdole sie z woda
    >> etc.
    >> Ale za to okładzina po paru latach juz jakas porysana etc.
    >>
    >> Obiecałem sobie ze nastepny bedzie z jakiegoś kamienia zeby juz w ogole
    >> miec w dupie.
    >>
    >> No chyba ze kazdy blat bedzie sie niszczył od rysania, przesuwania,
    >> polewania etc?
    >>
    >> Z czego zrobic zeby było dobrze?
    >
    > Ja miałem z czarnego granitu. Tylko nie szlifowanego a zmatowionego. Nie
    > zauważyłem różnicy między nowym a 10 letnim.
    Polej olejem to zobaczysz :(
    Kamień wbrew pozorom też nie jest wieczny. Mam parapety z granitu i
    dostałem z nimi puszkę specjalnego konserwantu do natarcia po
    zamontowaniu a przed użytkowaniem, właśnie po to żeby nie 'piły'.

    --
    Janusz

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1