eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieWentylacjaRe: Wentylacja
  • Data: 2014-09-13 01:16:36
    Temat: Re: Wentylacja
    Od: k...@g...com szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu piątek, 12 września 2014 18:36:55 UTC+2 użytkownik Myjk napisał:
    > Fri, 12 Sep 2014 13:58:12 +0200, Maniek4
    >
    >
    >
    > >> Nie muszę wierzyć w film, bo miałem
    >
    > >> do czynienia z paroma okapami osobiście.
    >
    > > I dzialaly tak jak ten na filmie?
    >
    >
    >
    > Jeśli to nazywasz działaniem... To właśnie tak. Ja akurat mam co roku
    >
    > możliwość empirycznego sprawdzenia (nie) działania, bo niejednokrotnie
    >
    > stoją 3-4 wielkie gary na kuchni w których odbywa się pasteryzacja grzybów
    >
    > czy innych warzyw z ogródka.
    >
    >
    >
    > --
    >
    > Pozdor
    >
    > Myjk

    Grzyby pasteryzuje się w temperaturze mniejszej niż temperatura wrzenia wody, chyba
    że ktoś w wysokich górach mieszka i woda u niego wrze w dziewięćdziesięciu stopniach.
    Woda nie wrze to i intensywnego parowania nie ma. Pokrywka na garnku wystarczy.
    Pasteryzuje się zakręcone słoiki to i nawet jak by w nich rzadkie gówno było to
    smrodu nie ma. Inne warzywa z ogródka to niby co? Marchew pasteryzujesz albo selera?
    Groszek w puszkach czasami złotówkę kosztuje za puszkę. Jaki jest sens pasteryzowania
    w domu tych innych warzyw z ogródka. Że niby lepsze? Robili badania jajek z fermy i
    od kur co po podwórku chodzą. Pod względem składu takie same. W fermowych grubsze
    skorupki były co wskazuje ze lepiej odżywione kury. Przy degustacji jak eksperci nie
    wiedzieli skąd jajka to ich trafność we wskazywaniu wiejskich była tak słaba że
    uznano że i w smaku się nie różnią.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1