eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domWypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!news.cyf-kr.edu
    .pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
    From: Maseł <m...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi
    manipulować?
    Date: Mon, 02 Feb 2009 09:48:32 +0100
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 16
    Message-ID: <9...@m...cs.put.poznan.pl>
    References: <gll8sk$j1t$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <s...@z...kofeina.net>
    NNTP-Posting-Host: 87-205-237-113.adsl.inetia.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1233564761 6217 87.205.237.113 (2 Feb 2009 08:52:41 GMT)
    X-Complaints-To: a...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Mon, 2 Feb 2009 08:52:41 +0000 (UTC)
    User-Agent: Thunderbird 2.0.0.19 (Windows/20081209)
    In-Reply-To: <s...@z...kofeina.net>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:108004
    [ ukryj nagłówki ]

    Małgorzata Krzyżaniak wrote:
    > Podczas rośnięcia drożdże wydzielają dwutlenek węgla, którego trzeba się
    > pozbyć.

    Wrecz przeciwnie - to sie robi po to, zeby en caly dwutlenek produkowal
    sie jeszcze wydajnie i do tego aby ten juz wyprodukowany rownomierniej
    rozprowadzic po calej objetosci ciasta...

    > Ja akurat piekę z samymi drożdżami, ale podobno z dodatkiem zakwasu jest
    > smaczniejszy.

    A to potwierdzam - z kwasem jest lepszy...

    Pozdro

    Maseł

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1