eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domWypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
  • Data: 2009-02-01 18:56:38
    Temat: Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
    Od: Małgorzata Krzyżaniak <z...@t...eu.org> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pewnego dnia, a było to Mon, 26 Jan 2009 22:01:59 +0100, przyszła do mnie
    wiadomość z adresu <j...@j...com> i powiedziała:

    Na większość pytań odpowie ci mała książeczka "Wyznania francuskiego
    piekarza" Petera Mayle'a i Gerarda Auzeta.

    > Jaką funkcję ma ponowne rozrabianie częściowo wyrośniętego chleba?

    Podczas rośnięcia drożdże wydzielają dwutlenek węgla, którego trzeba się
    pozbyć.

    Ja akurat piekę z samymi drożdżami, ale podobno z dodatkiem zakwasu jest
    smaczniejszy.

    Zuzanka

    --
    .:*Z*:._.:*U*:._.:*Z*:._.:*A*:._.:*N*:._.:*K*:._.:*A
    *:.
    Małgorzata Krzyżaniak ..... http://www.pawnhearts.eu.org/~zuzanka/
    We Are a Non Prophet Organization

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1