eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domWypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
  • Data: 2009-02-02 08:48:32
    Temat: Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
    Od: Maseł <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Małgorzata Krzyżaniak wrote:
    > Podczas rośnięcia drożdże wydzielają dwutlenek węgla, którego trzeba się
    > pozbyć.

    Wrecz przeciwnie - to sie robi po to, zeby en caly dwutlenek produkowal
    sie jeszcze wydajnie i do tego aby ten juz wyprodukowany rownomierniej
    rozprowadzic po calej objetosci ciasta...

    > Ja akurat piekę z samymi drożdżami, ale podobno z dodatkiem zakwasu jest
    > smaczniejszy.

    A to potwierdzam - z kwasem jest lepszy...

    Pozdro

    Maseł

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1