-
X-Received: by 10.140.19.1 with SMTP id 1mr77577qgg.14.1424210154035; Tue, 17 Feb
2015 13:55:54 -0800 (PST)
X-Received: by 10.140.19.1 with SMTP id 1mr77577qgg.14.1424210154035; Tue, 17 Feb
2015 13:55:54 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin2!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed2.news.xs4all.nl
!xs4all!newspeer1.nac.net!border2.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!hl2n
o18003959igb.0!news-out.google.com!c1ni7qar.1!nntp.google.com!i13no1870394qae.0
!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.dom
Date: Tue, 17 Feb 2015 13:55:53 -0800 (PST)
In-Reply-To: <k...@4...net>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=46.113.199.224;
posting-account=8M0CvAkAAAB7M_iEIKzZJBrD5I452jG9
NNTP-Posting-Host: 46.113.199.224
References: <d...@g...com>
<xoigjxlqrbbo$.l9ox60e0uzgx.dlg@40tude.net>
<d...@g...com>
<f...@4...com>
<z9jsl6o9c2ce$.i8pcnjelx485.dlg@40tude.net>
<5...@g...com>
<v3xjx1yfy2xe$.1mgb3cbqjle1c$.dlg@40tude.net>
<b...@g...com>
<k...@4...net>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <3...@g...com>
Subject: Re: Zupki z torebki.
From: k...@g...com
Injection-Date: Tue, 17 Feb 2015 21:55:54 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 105
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:139214
[ ukryj nagłówki ]W dniu wtorek, 17 lutego 2015 22:17:48 UTC+1 użytkownik XL napisał:
> Dnia Tue, 17 Feb 2015 13:10:19 -0800 (PST), k...@g...com
> napisał(a):
>
> > W dniu wtorek, 17 lutego 2015 22:07:04 UTC+1 użytkownik XL napisał:
> >> Dnia Tue, 17 Feb 2015 12:49:28 -0800 (PST), k...@g...com
> >> napisał(a):
> >>
> >>> W dniu wtorek, 17 lutego 2015 21:41:33 UTC+1 użytkownik XL napisał:
> >>>> Dnia Tue, 17 Feb 2015 21:02:58 +0100, Przesmiewca napisał(a):
> >>>>
> >>>>> k...@g...com napisał(a):
> >>>>>
> >>>>>>Wyglądała na zwykłą. Jakiś profesor od jedzenia omówił skład zupy z torebki.
I nic tam nie znalazł takiego co może zaszkodzić
> >>>>>
> >>>>> Zamiast pierdolic farmazony po grupach, idz do sklepu, wez do reki pare zupek
i poczytaj sklady. To
> >>>>> nawet producenci nie ukrywaja, co dodaja, no ale to przeciez mowi "jakis"
profesor, co tam wiedzą
> >>>>> producenci. Ale pewnie jak jedna zupka nie miala chemi, to innych producentow
przeciez tez nie moze
> >>>>> miec.
> >>>>>
> >>>>> A tak powazniej pare lat temu na sieci byl filmik pokazujacy czas trawienia
makaronu z zupy
> >>>>> tradycyjnej i tej z torebki - oba pokarmy powedrowaly do zoladka z
miniaturowymi kamerami.
> >>>>> Na yt pewnie gdzies lezy ten material, to sobie mozna zobaczyc wartosc tego
produktu.
> >>>>>
> >>>>>> Czytam a to E to antyzbrylacz taki sam jak w zwykłej mące.
> >>>>>
> >>>>> Do maki sa jeszcze dodawane srodki przeciwplesniowe, nie tylko antyzbrylacze.
> >>>>> A dodatkow do skladnikow uzytych do zrobienia produktu producent
> >>>>> w mysl prawa junii nie musi wymieniac.
> >>>>
> >>>> 100/100
> >>>
> >>> To twoje i przygłupcy IQ
> >>
> >> Idź ty już do tych swoich torebkowych zupek, boś już tak durny, że
> >> potwierdzasz sobą spożycie glutasoli, a jest szansa, że wkrótce glutaminian
> >> spowoduje, iż nie naciśniesz nawet celnie klawisza.
> >> Juz wiadomo, od czego ten polski naród tak na potęgę głupieje:
> >>
> >> "Glutamina (kwas glutaminowy) jest naturalnie występującym aminokwasem
> >> znajdującym się w wielu produktach spożywczych w różnych stężeniach. Jego
> >> naturalne stężenie zwykle nie przekracza 0,1 g/100 g produktu. W 1908 r.
> >> japoński uczony prof. Kikunae Ikeda wyizolował z listownicy ? wodorostu ?
> >> kwas glutaminowy, który sam w sobie nie ma wyrazistego smaku, ale doskonale
> >> podkreśla intensywność innych.
> >> E 621 = glutaminian sodu
> >>
> >> Glutaminian sodu dziś syntetyzowany jest chemicznie ? szybko rozpowszechnił
> >> się jako przyprawa znana ?istotą smaku?. Obecnie stosuje się go w coraz
> >> większej ilości w celu wydobycia i wzmocnienia smaku produktów spożywczych.
> >> Dodaje się go w ilościach 0,2-0,8 g/100 g produktu.
> >>
> >> W ciągu roku produkuje się 400 tysięcy ton glutaminianu sodu, a znajdziemy
> >> go w: kostkach rosołowych, vegecie i innych suszonych jarzynkach,
> >> mieszankach ziołowych, przyprawach do mięsa, soli ziołowej, czosnkowej,
> >> zupach w proszku, sosach w proszku i gotowych w słoikach, keczupie oraz w
> >> produktach, które po rozrobieniu mają intensywny smak i zapach.
> >>
> >> Glutaminian sodu nie jest obojętny dla układu nerwowego.
> >>
> >> Kwas glutaminowy, który przekształca się w glutaminian, jest jednym z
> >> najważniejszych neuroprzekaźników w mózgu. Umożliwia przekazywanie impulsów
> >> w centralnym systemie nerwowym. Jednak jego stężenie jest bardzo małe
> >> (poniżej 8-12 ?M). Natomiast glutaminian sodu może powodować wzrost
> >> stężenia neuroprzekaźnika ? wówczas neurony zostają nadmiernie pobudzone. W
> >> zależności od tego, jak wrażliwy jest organizm, taki stan komórki nerwowej
> >> może doprowadzić do jej śmierci."
> >>
> >> http://dziecisawazne.pl/glutaminian-sodu/
> >
> > Nie musisz udowadniać po raz kolejny że jesteś idiotka.
>
> Mam pięć torebek zupki w proszku na zbyciu - wysyłam ci pocztą, i tak już
> bardziej ci nie zaszkodzą :->
Lotna jesteś jak płyta chodnikowa.
Następne wpisy z tego wątku
- 18.02.15 13:41 XL
- 18.02.15 22:08 Borys Pogoreło
- 18.02.15 22:52 k...@g...com
- 19.02.15 00:05 Pszemol
- 19.02.15 04:22 wolim
- 19.02.15 13:00 k...@g...com
- 19.02.15 14:16 XL
- 19.02.15 14:32 adam
- 19.02.15 14:39 Pszemol
- 19.02.15 15:41 XL
- 19.02.15 16:14 k...@g...com
- 19.02.15 22:00 Pszemol
- 20.02.15 20:55 wolim
Najnowsze wątki z tej grupy
- Naprawa klimy przenośnej - czy to opłacalne?
- Solution Manual Fluid Mechanics (3rd Ed., R. Hibbeler)
- Solution Manual Programming Massively Parallel Processors : A Hands-on Approach (4th Ed., Wen-mei Hwu, David Kirk, Izzat El Hajj)
- Solution Manual Design of Smart Power Grid Renewable Energy Systems (3rd Ed., Ali Keyhani)
- Solution Manual Numerical Methods in Physics with Python (2nd Ed., Alex Gezerlis)
- Prasa do oleju na użytek domowy
- Re: Jaka ceramika łazienkowa ?
- Re: Regulacja zaworu spustowego spluczki 3/6 l (kolo)
- Re: Zerowatt zx 33 - instrukcja obslugi
- jak dotrzeć do głowicy baterii
- Kuchenka gazowa z regulacją temperatury
- Mleko w ekspresie
- Re: Solutions Manual Advanced Engineering Electromagnetics, 2nd Edition by Constantine A. Balanis
- Klejąca się jak gile z nosa rączka noży FISKARS - jak się pozbyć tej klejącej warstwy?
- BLUM Aventos HF - brak powolnego domykania
Najnowsze wątki
- 2024-11-24 Rura kanalizacja konceptu Franke = problem
- 2024-11-15 ...a po nocy, przychodzi dzień...
- 2024-11-09 pierdolec na punkcie psa
- 2024-10-18 Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- 2024-10-16 Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- 2024-09-23 Inteligentne oświetlenie schodów
- 2024-09-22 Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- 2024-09-22 Re: Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- 2024-09-18 szukam speca od mini-remontow (w w-wie)
- 2024-09-13 Sezon grzewczy kurła
- 2024-09-11 ogłoszenie widziałem na słupie WN
- 2024-09-10 miałem zły sen
- 2024-09-09 Wilgotnosciomierz?
- 2024-09-08 co się rzuca w oczy w PL
- 2024-09-08 Czyszczenie rur