eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodygalaretowata nalewka › Re: galaretowata nalewka
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!news.internetia.pl!not-for-mail
    From: Krycha_net <k...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.rec.kuchnia,pl.rec.ogrody
    Subject: Re: galaretowata nalewka
    Date: Mon, 04 Feb 2013 20:59:30 +0100
    Organization: Netia S.A.
    Lines: 25
    Message-ID: <kep4cr$upg$1@mx1.internetia.pl>
    References: <keghig$6g9$1@mx1.internetia.pl>
    <51100886$0$1220$65785112@news.neostrada.pl>
    <kep371$qjr$1@mx1.internetia.pl>
    <511010f8$0$26693$65785112@news.neostrada.pl>
    Reply-To: k...@p...onet.pl
    NNTP-Posting-Host: 93-181-160-196.internetia.net.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: mx1.internetia.pl 1360008412 31536 93.181.160.196 (4 Feb 2013 20:06:52 GMT)
    X-Complaints-To: a...@i...pl
    NNTP-Posting-Date: Mon, 4 Feb 2013 20:06:52 +0000 (UTC)
    In-Reply-To: <511010f8$0$26693$65785112@news.neostrada.pl>
    X-Tech-Contact: u...@i...pl
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:10.0) Gecko/20120129 Thunderbird/10.0
    X-Server-Info: http://www.internetia.pl/
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:350130 pl.rec.ogrody:235382
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2013-02-04 20:50, Qrczak pisze:
    > Dnia 2013-02-04 20:39, obywatel Krycha_net uprzejmie donosi:
    >> W dniu 2013-02-04 20:14, Qrczak pisze:
    >>> Dnia 2013-02-01 14:49, obywatel Krycha_net uprzejmie donosi:
    >>>> Czy komuś z Was zdarzyło się, że nalewka zgęstniała i stała się
    >>>> konsystencji rzadkiej galaretki?
    >>>> Właśnie okazało się, że sok z gotowanej pigwy, jak i część alkoholu,
    >>>> którą owoce były zalane, przyjęła taką postać.
    >>>> Po zlaniu do jednego naczynia i pomieszaniu nadal nie jest w pełni
    >>>> płynem ciekłym.
    >>>> Co z tym zrobić?
    >>>
    >>> Przed planowanym wypiciem wstawić butelkę na kilka minut do ciepłej
    >>> wody.
    >>> Ot, cudowna moc pektyn.
    >>
    >> No, no jest to jakiś pomysł.
    >> Ale czy będą chętni na ciepłą nalewkę?
    >
    > Wystarczy temp. niewiele wyższa od tej cielesnej.
    > Nalewek się zresztą nie pija mocno chłodzonych, więc taka akurat smakowi
    > krzywdy nie zrobi a dodatkowo aromat owocowy wydobędzie.

    Przetestuję ten pomysł.
    Krycha.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1