eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domlepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: "aliali " <a...@N...gazeta.pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
    Date: Sun, 18 Oct 2009 17:07:56 +0000 (UTC)
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 24
    Message-ID: <hbfi1c$k3g$1@inews.gazeta.pl>
    References: <hbetpk$vai$1@node1.news.atman.pl> <s...@t...ceti.pl>
    NNTP-Posting-Host: localhost
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1255885676 20592 172.20.26.239 (18 Oct 2009 17:07:56 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Oct 2009 17:07:56 +0000 (UTC)
    X-User: aliali1
    X-Forwarded-For: 88.220.66.166
    X-Remote-IP: localhost
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:115566
    [ ukryj nagłówki ]

    Jacek Osiecki <j...@c...pl> napisał(a):

    > Nie tylko - choć oszczędności są też istotne. Kuchnia indukcyjna ma to do
    > siebie, że dno garnka robi się gorące w momemcie uruchomienia kuchenki
    > i przestaje grzać w momencie gdy wyłączysz grzanie - czyli mniej więcej
    > tak jak przy kuchni gazowej. Dzięki temu ma sens np. użycie timera
    > (ja używam zawsze przy podgrzewaniu mleka do płatków czy gotowania jajek
    > na miękko) - przy kuchence ceramicznej wyłączenie prądu niewiele da :)
    > Poza tym jeszcze pozostaje szybkość - na indukcyjnej zagotujesz wodę i
    > ugotujesz spaghetti al dente zanim na ceramicznej woda zacznie się gotować.
    >
    > Mimo wad kuchenki indukcyjnej (przynajmniej mojego modelu - słyszalny wysoki
    > pisk podczas pracy) nawet bym nie pomyślał już o kuchni ceramicznej
    > (halogenowej) czy gazowej...
    >
    > Pozdrawiam,

    Do powyższych argumentów dodałbym to, że nic nie przypala się i nie przywiera
    do płyty bo ta się nie nagrzewa do czerwoności i przez to jest też
    bezpieczniejsza.


    --
    Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1