eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domlepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
  • Data: 2009-10-18 17:27:07
    Temat: Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
    Od: "Marek Dyjor" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Jacek Osiecki wrote:
    > Dnia Sun, 18 Oct 2009 16:41:57 +0200, yapann napisał(a):
    >> w czym właściwie tkwi lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną?
    >> - zużycie energii..?
    >
    > Nie tylko - choć oszczędności są też istotne. Kuchnia indukcyjna ma
    > to do siebie, że dno garnka robi się gorące w momemcie uruchomienia
    > kuchenki
    > i przestaje grzać w momencie gdy wyłączysz grzanie - czyli mniej
    > więcej
    > tak jak przy kuchni gazowej. Dzięki temu ma sens np. użycie timera
    > (ja używam zawsze przy podgrzewaniu mleka do płatków czy gotowania
    > jajek
    > na miękko) - przy kuchence ceramicznej wyłączenie prądu niewiele da :)
    > Poza tym jeszcze pozostaje szybkość - na indukcyjnej zagotujesz wodę i
    > ugotujesz spaghetti al dente zanim na ceramicznej woda zacznie się
    > gotować.
    >
    > Mimo wad kuchenki indukcyjnej (przynajmniej mojego modelu - słyszalny
    > wysoki pisk podczas pracy) nawet bym nie pomyślał już o kuchni
    > ceramicznej (halogenowej) czy gazowej...

    ten pisko to cecha twoje egzemplarza kuchni, Moja teca nie piszczy.

    niestety wiele kuchni indukcyjnych wyje jak upiory.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1