eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dompłyta indukcyjnaRe: płyta indukcyjna
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!news.nask.pl!ne
    ws.nask.org.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!border2.nntp.dca.giganews
    .com!nntp.giganews.com!postnews.google.com!g1g2000pra.googlegroups.com!not-for-
    mail
    From: Panslavista <p...@g...com>
    Newsgroups: pl.rec.kuchnia,pl.rec.dom
    Subject: Re: płyta indukcyjna
    Date: Sat, 17 Jan 2009 18:51:02 -0800 (PST)
    Organization: http://groups.google.com
    Lines: 37
    Message-ID: <3...@g...googlegroups.com>
    References: <1...@i...googlegroups.com>
    <s...@t...ceti.pl>
    <gktd4e$96s$1@atlantis.news.neostrada.pl> <gktl6b$4r4$1@inews.gazeta.pl>
    <1dgtzueemjm0v.1omb8mexg4uho$.dlg@40tude.net>
    NNTP-Posting-Host: 83.6.248.248
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Trace: posting.google.com 1232247063 31622 127.0.0.1 (18 Jan 2009 02:51:03 GMT)
    X-Complaints-To: g...@g...com
    NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Jan 2009 02:51:03 +0000 (UTC)
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: g1g2000pra.googlegroups.com; posting-host=83.6.248.248;
    posting-account=VxowYgoAAACXIUj-wSbzn1nmOoh3KrQ2
    User-Agent: G2/1.0
    X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FDM; .NET CLR
    1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:319080 pl.rec.dom:107669
    [ ukryj nagłówki ]

    On 17 Sty, 23:44, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
    > Dnia Sat, 17 Jan 2009 23:13:26 +0100, Akna napisał(a):
    >
    > > Na pewno też dużym ułatwieniem są minutniki dla każdego z  pól. Nie muszę
    > > patrzeć na zegarek przy gotowaniu ryżu czy makaronu.
    >
    > Czytam ze zdziwieniem - ja zamiast na zegarek, patrzę na stan ryżu lub
    > makaronu, kiedy się one gotują ;-)

    He..he, ryż (czy inne kasze najlepiej gotować starym sposobem -
    krótkie gotowanie i zamiast pod pierzynę wstawienie do piekarnika na
    podtrzymanie temperatury - aby doszły. Zwłaszcza jak chce się mieć "na
    sypko".
    Na odmianę makarony domowej roboty 10 jajek na 1kg mąki gotuje
    się do gotowości czyli do utraty posmaku surowizny, one będą "al
    dente". Oczywiście wskażnikiem przybliżającego się momentu odcedzenia
    jest wypłynięcie wszystkich klusek na powierzchnię wody. Wtedy jeszcze
    króciutki momencik gotowania i hartowanie - przelanie odcedzonego
    makaronu strugą zimnej wody (o ile w kranie jest dobra woda, lub
    zalanie woda z filtra RO.
    Najlepszy do gotowania jest garnek do makaronu, ale nie z
    dziurkowaną pokrywą (choć też przydatny - np do gotowania ziemniaków i
    warzyw - mozna odlać wodę trzymajac pokrywę przyciśniętą do garna w
    pozycji "normalnej" - nic się wie wysypie a i poparzyć dłonie
    trudniej.
    Do gotowania makaronu najlepszy jest garnek z wkładką dziurkowaną
    o dużej pojemności - wyjęcie jej z garnka pozostawia "kluszczankę" w
    garnku, można w niej ugotować następną partię makaronu.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1