eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniepłyta indukcyjnaRe: płyta indukcyjna
  • Data: 2019-08-16 14:43:46
    Temat: Re: płyta indukcyjna
    Od: WS <L...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Friday, August 16, 2019 at 12:08:54 AM UTC+2, s...@g...com wrote:

    > I indukcja i elektryka nagrzewaja dno "punktowo". Gaz pozwala na rownomierniejsze
    nagrzewanie. Jak nie gotujesz wody tylko cos gestszego to moze sie zaczac przypalac.

    Nie zauwazylem niczego takiego (Bosch PXX675DC1E). Wg mnie akurat z gazem jest
    wiekszy problem (nie grzeje na srodku, max temp na koncach plomienia), wiec czesto na
    gazowj uzywam stalowa plytke rozprowadzajaca cieplo bardziej rownomiernie - bez niej
    sie bardziej przypala. Na indukcji nie ma sensu podkladanie czegokolwiek (mam plytke
    pod naczynia nieindukcyjne, ale kiepsko to przekazuje cieplo).

    > Trudno doradzic. U mnie kroluje whirlpool i sie sprawdza. Ale mysle ze to raczej
    ruletka...

    U mnie Bosch dziala od ~2 lat. Podoba mi sie sterowanie (mocno przejzyste,
    intuicyjne, duza powierzchnia, ze 3/4 szerokosci plyty...), latwo sie "trafia" palcem
    ;). Timer + wylaczanie wg timera uzywam prawie zawsze.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1