eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniepłyta indukcyjnaRe: płyta indukcyjna
  • Data: 2019-08-16 23:49:38
    Temat: Re: płyta indukcyjna
    Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On nie jest wysmarowany olejem. Jego wysmarowali olejem i wypalili w trzystu
    stopniach. Zrobili tak ze trzy razy. Przy wypalaniu wydzielil sie pierwiastek wegiel
    w postaci grafitu i jego atomy wbudowaly sie w zeliwo. W czasach przedteflonowych tak
    robiono nieprzywierajace powloki na patelniach i garnkach. W przypadku patelni
    uzywanej do smazenia powloka jest samonaprawialna. Bez takiej powloki zarcie ze
    wzgledu na rozpuszczajace sie w jedzeniu skladniki zeliwa takie jak zelazo, krzem,
    mangan, fosfor, siarka i jeszcze reszta tablicy mendelejewa bylo by wstretne. W
    mniejszej skali mozna to porownac do jablka pokrojonego nozem ze zwyklej a nie
    nierdzewnej stali. Jablko krojone takim rdzewnym nozem ma obrzydliwy zelazisty smak.
    Jak woda co Szwejk mowil ze ja ze studni w butelke po koniaku nabral.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1