eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniepłyta indukcyjnaRe: płyta indukcyjna
  • X-Received: by 2002:aca:fc8e:: with SMTP id a136mr9281932oii.104.1566080166093; Sat,
    17 Aug 2019 15:16:06 -0700 (PDT)
    X-Received: by 2002:aca:fc8e:: with SMTP id a136mr9281932oii.104.1566080166093; Sat,
    17 Aug 2019 15:16:06 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder7.news.weretis.net!proxad.net!feeder1-2
    .proxad.net!209.85.160.216.MISMATCH!f14no360081qtq.0!news-out.google.com!d29ni1
    923qtg.1!nntp.google.com!f14no360065qtq.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo
    .googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Sat, 17 Aug 2019 15:16:05 -0700 (PDT)
    In-Reply-To: <5d57d4e8$0$31412$426a34cc@news.free.fr>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=88.135.178.238;
    posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
    NNTP-Posting-Host: 88.135.178.238
    References: <5d524e5c$0$537$65785112@news.neostrada.pl> <1...@m...org>
    <5d53b523$0$17357$65785112@news.neostrada.pl>
    <c...@g...com>
    <c...@g...com>
    <1...@g...com>
    <4...@g...com>
    <b...@g...com>
    <5...@g...com>
    <5d57d4e8$0$31412$426a34cc@news.free.fr>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <8...@g...com>
    Subject: Re: płyta indukcyjna
    From: WS <L...@c...pl>
    Injection-Date: Sat, 17 Aug 2019 22:16:06 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:554897
    [ ukryj nagłówki ]

    On Saturday, August 17, 2019 at 12:20:25 PM UTC+2, Mateusz Viste wrote:

    > Zdefiniuj kryteria "lepszości", bo to bardzo indywidualna sprawa. Dla
    > jednego najlepsza będzie przerobiona frytkownica z odrutowanym garnkiem,
    > dla innego tradycyjny garnek na piecu.

    Dla mnie to raczej oczywiste... dedykowany sprzet, przerobiona frytkownica czy tez
    fabryczny produkt to nie ma znaczenia - jesli dziala to jest OK, za to wolne
    gotowanie na kuchence wymaga wiecej zachodu, pilnowania itp... tzn. jakos obawiam sie
    zostawic cos na gazie/indukcji i sobie pojechac na rower na kilka godzin...


    >
    > > Druga opcja to modne oststnio gotowanie na parze (co tez da sie zrobic
    > > na wszystkim),
    >
    > Nie tak znów na wszystkim - nasz zestaw do gotowania na parze nie ma
    > szans zadziałać na indukcji.

    Raczej chodzi mi o to, ze da sie to zroic na kazdej kuchence, majac oczywiscie
    dedykowany sprzet ;)wymiana garow to podstawowy problem przy indukcji :(
    >

    > Czy faktycznie dłużej? Nie wydaje mi się - a raczej powiedziałbym, że
    > krócej, bo ilość wody do zagotowania mniejsza.

    z moich doswiadczen wynika, ze dluzszy czas zagotowanie wody to pikus (ja glownie w
    czajniku gotuje i to jest kwestia 2-3 minut), ale pozniej te warzywa musza sie
    ugotowac. We wrzacej wodzie jakos zachodzi to szybciej niz w 100 stopniowej parze...
    Raczej w inny sposob cieplo jest przekazywane - im grubsze warzywa do ugotowania tym
    wolniej... Aczkolwiek zdaje sobie sprawe, ze w wodzie sporo pozadanych substancji
    odzywczych, ktore przeszly do wody laduje w zlewie :(


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1