eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieslabo nachodzi temperatura piecaRe: slabo nachodzi temperatura pieca
  • Data: 2013-11-30 23:19:49
    Temat: Re: slabo nachodzi temperatura pieca
    Od: Sebastian Biały <h...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 2013-11-30 22:41, Irek N. wrote:
    > Ja rozpalam ręcznie (zapalam początkowo palnikiem propan-butan) do
    > momentu, aż przynajmniej połowa retorty się pali (15 minut od
    > rozpalenia?, groszek prawie na płasko w retorcie), później automat i
    > samo jedzie... i dobrze jedzie :)

    Mi też jedzie dobrze, ale policzyłem kiedyś ile wegla ciągnie piec od
    dołu i od góry. Wyszlo że rozpalanie od góry jest ekonomiczniejesze. Od
    góry, czyli przez przejechanie poza temperaturę i powolny spadek.

    Na płasko :)? U mnie jest coś w rodzaju małego pagórka ...

    > Po mniej więcej godzinie mam ustabilizowaną temperaturę na kotle... 41C
    > i tak już zostaje.

    Zimno Panie, piecyk rdza zje :)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1