eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieAdam jak Twoje zuzycie energii?Re: Adam jak Twoje zuzycie energii?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: "Aleksander" <f...@f...fake>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Adam jak Twoje zuzycie energii?
    Date: Tue, 28 Feb 2012 16:34:46 +0100
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 28
    Message-ID: <jiis6o$qoq$1@inews.gazeta.pl>
    References: <jii68s$iph$1@inews.gazeta.pl>
    <e...@l...googlegroups.com>
    <29769404.281.1330436909693.JavaMail.geo-discussion-forums@ynbo9>
    <7...@g...googlegroups.com>
    <21338075.3.1330441203550.JavaMail.geo-discussion-forums@vbnd9>
    <jiirl1$scq$1@usenet.news.interia.pl>
    NNTP-Posting-Host: ool170.internetdsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1330443288 27418 83.0.243.170 (28 Feb 2012 15:34:48 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Tue, 28 Feb 2012 15:34:48 +0000 (UTC)
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
    X-Priority: 3
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-User: safelan
    X-MSMail-Priority: Normal
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:445254
    [ ukryj nagłówki ]


    "Maniek4" wrote in message news:jiirl1$scq$1@usenet.news.interia.pl...

    > [...] Mial pali sie od gory gdyby ktos nie zalapal. Powiem szczerze, ze gdyby
    > nie ogolny pierdzielnik w kotlowni to dosypywanie mialu raz
    > na dwa trzy dni mozna uznac za komfortowe rozwiazanie. Nie wiem tylko,
    > czy za kazdym razem trzeba przejsc te sama procedure rozpalania na
    > nowo od gory, czy jak? [...]

    Hej Maniek,

    No niestety trzeba od nowa - wybrać popiół, załadować od nowa i znów
    palimy - jest to ekonomiczniejszy sposób spalania miału, ale nie
    tylko miału bo i normalny węgiel można tak spalać w tradycyjnych
    kotłach tzw. "górniakach" - czyli ładujemy i rozpalamy od góry.
    Więc bardziej ekonomiczne, ale i bardziej upierdliwe ... no i trzeba
    poczekać aż się dokładnie wypali i kocioł się wyziębi, zanim da się
    świeżą porcję - więc przez parę godzin praktycznie nie ma grzania.
    (bo jakby zostały resztki żaru, to mogłoby się rozpalić wszystko od
    dołu)

    Tu masz więcej na ten temat:
    http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100061-Eko
    nomiczne-spalanie-w%C4%99gla-kamiennego

    Pozdrawiam,
    Aleksander.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1