eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieBeton i olej jadalnyRe: Beton i olej jadalny
  • Data: 2010-03-07 19:24:29
    Temat: Re: Beton i olej jadalny
    Od: "J.W." <cieszynianka<wytnij>@gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik "Rick" <r...@...pl> napisał w wiadomości
    news:20100307142744.161adf37@laptop-rgan...
    Moi 'miszczowie' mają wylewać czapki na kominach. Oprócz oczywistego
    materiału na beton zażyczyli sobie 3 litry oleju jadalnego. Chcą tym olejem
    smarować szalunek aby później łatwo go odbić. Twierdzą, że czapka jest
    stosunkowo cienka i łatwo ją uszkodzić przy odbijaniu szalunku. Dla mnie
    olej to tylko do frytek i z pewnym niedowierzaniem podchodzę do tego
    pomysłu. Czy powinienem się obawiać tego rozwiązania i kategorycznie
    zabronić stosowania oleju? Jakie są inne metody separacji szalunku, folia?
    Pozdrawiam.

    Rick

    Na większą skalę ( w przemyśle) stosuje się środki antyadhezyjne (Sika robi
    takie na ten przykład). Jak dla domu jednorodzinnego to olej będzie w sam
    raz;)


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1