-
X-Received: by 2002:a25:e70b:0:b0:bc5:4150:8e8d with SMTP id
e11-20020a25e70b000000b00bc541508e8dmr6728891ybh.4.1687376562482; Wed, 21
Jun 2023 12:42:42 -0700 (PDT)
X-Received: by 2002:a25:e70b:0:b0:bc5:4150:8e8d with SMTP id
e11-20020a25e70b000000b00bc541508e8dmr6728891ybh.4.1687376562482; Wed, 21
Jun 2023 12:42:42 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!1.us.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!usenet.blueworldhosting.com!diablo1.usenet.blueworldhosti
ng.com!peer03.iad!feed-me.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!news-out
.google.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-groups.googlegroups.com!
not-for-mail
Newsgroups: pl.misc.budowanie
Date: Wed, 21 Jun 2023 12:42:42 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=213.5.254.77;
posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
NNTP-Posting-Host: 213.5.254.77
References: <5...@g...com>
<u6ra51$m3b$1$lisciast@news.chmurka.net>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<3...@g...com>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<4...@g...com>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<9...@g...com>
<s...@f...lasek.waw.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <2...@g...com>
Subject: Re: Dlaczego Cydr Lubelski jest konserwowany kwasem siarkowym , zwanym
siarczynami ?
From: WS <L...@c...pl>
Injection-Date: Wed, 21 Jun 2023 19:42:42 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Received-Bytes: 3201
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:590800
[ ukryj nagłówki ]środa, 21 czerwca 2023 o 14:41:09 UTC+2 Jarosław Sokołowski napisał(a):
> A wino z nich robione białe, czy czerwone?
Tylko czerwone, może kiedyś przetestuje białe (w sumie fanem nie jestem, ale znajoma
twierdzi, że jeśli kupuje się jakieś badziewne, to lepiej białe, bo częściej będzie
pijalne ;)
> Piłem wino z polskich winnic,
> co to jest je teraz w dobrym tonie zakładać. Niespecjalnie dobre. Za to
> droge jak pieron. Czegoś w naszym klimacie brakuje.
Dokładnie, mam podobne wrażenia... choć kolega na jakiejś imprezie w Zielonej Górze
(Winobranie/Dni otwartych piwnic/?) twierdził, że OK, ale stawiam tu raczej na sporą
ilość degustacji ;)
> To co mi teraz do
> głowy przyszło, to postąpić z uprawą tak, jak przy produkcji eiswein
> (wina lodowego). Czyli zagęścić sok jeszcze na krzaku. Będzie jeszcze
> drożej, bo wydajność czegoś takiego jak eiswein, prošek, czy też malaga
> jest słaba. Ale przynajmniej może wyjść jakaś lokalna ciekawostka.
W sumie mogło by być ciekawe - zeszły rok był do tego idealny u mnie (okolice Żywca),
bo dość długo było ciepło... ale z lenistwa nie dorobiłem się jeszcze siatek, więc
jak dojrzeją walczę ze szpakami kto pierwszy zbierze...
Następne wpisy z tego wątku
- 21.06.23 21:51 WS
- 21.06.23 23:48 Jarosław Sokołowski
- 22.06.23 00:28 a a
Najnowsze wątki z tej grupy
- SEMS Portal
- Ogrodzenie dla krów szkockich "Highland"
- Pompiarze...
- Puszka lub gniazdo trójfazowe na balkonie
- Zdalne załączanie grzałki bojlera elektrycznego
- Drabina rozsuwana
- zarowka wifi - z sensowna apka lub lepiej albo lokalnie lub przez web. I zeby harmonogram miala
- Zenek Kapelinder - ?
- Zawór grzybkowy - jaki producent
- qqqq
- Tauron przysyła aneks
- Wydajność klimy w obecnych temperaturach
- w Nowym Roku 2025r
- Blenda/ramka do kominka na zamówienie
- Co tam u Was
Najnowsze wątki
- 2025-02-20 SEMS Portal
- 2025-02-19 Ogrodzenie dla krów szkockich "Highland"
- 2025-02-17 Pompiarze...
- 2025-02-16 Puszka lub gniazdo trójfazowe na balkonie
- 2025-02-14 Zdalne załączanie grzałki bojlera elektrycznego
- 2025-02-12 Drabina rozsuwana
- 2025-02-10 zarowka wifi - z sensowna apka lub lepiej albo lokalnie lub przez web. I zeby harmonogram miala
- 2025-01-23 Zenek Kapelinder - ?
- 2025-01-23 Zawór grzybkowy - jaki producent
- 2025-01-19 qqqq
- 2025-01-19 Tauron przysyła aneks
- 2025-01-13 Wydajność klimy w obecnych temperaturach
- 2025-01-04 w Nowym Roku 2025r
- 2025-01-02 Blenda/ramka do kominka na zamówienie
- 2025-01-01 Co tam u Was