eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domKuchenka gazowa czy elektryczna › Re: Kuchenka gazowa czy elektryczna
  • Data: 2012-07-03 22:30:14
    Temat: Re: Kuchenka gazowa czy elektryczna
    Od: Andrzej Lawa <a...@l...SPAM_PRECZ.com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 03.07.2012 17:34, Marek Dyjor pisze:
    > Andrzej Lawa wrote:
    >> W dniu 03.07.2012 11:37, Jacek Osiecki pisze:
    >>
    >>>> Jak w praktyce wygląda różnica pomiędzy indukcją a halogenowymi?
    >>>
    >>> Tak wygląda, że jedyną - wątpliwą zresztą - zaletą halogenowej jest
    >>> bezwładność cieplna. Poza tym indukcja wygrywa pod każdym względem.
    >>
    >> Inaczej pisząc: jest to jedyna wada ;->
    >
    > bezwładność cieplna jest olbrzymia wadą...

    Zależy jaka.

    Nie przewiduję jakiegoś laboratorium chemicznego, że potrzebowałbym
    "135,5C przez 15 minut 10 sekund i 22 setne sekundy" ;)

    Jeśli promiennik wystygnie do np. 50-60C w kilkanaście do
    kilkudziesięciu sekund - nie widzę problemu.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1