eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzy › Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • Data: 2022-01-11 00:42:22
    Temat: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 22:40:04 UTC+1 WS napisał(a):
    > poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 22:33:08 UTC+1 4kogu... napisał(a):
    >
    > > A jaka znasz inną metodę sprawdzenia czy mięso jest dobre? Pytasz sprzedawcy?
    Kupuję wędzona makrele. Pytam sprzedawczyni czy świeża. A ona odpowiada że dzisiaj
    przywieźli. A ja się do kurwy nedzy nie pytałem kiedy przywieźli tylko czy świeża.
    Tobie taka odpowiedź jakiej udzieli sprzedawczyni wystarczy a mnie nie.
    > kupić od rodziny/sąsiada na wsi, tylko aktualnie przestało działać... :( , ale nikt
    w okolicy nie ma/nie miał maszyn do szprycowania...
    > więc obecnie nie znam... :(
    > O ile szprycowanie wodą jeszcze można przeżyć przy "gotowaniu", bo odparuje, może
    stek dziwny będzie..., to robienie dojrzewających wędlin (od czego się zaczęło)
    trochę nie ma sensu z takiego badziewia... tu trzeba maks wysuszyć...
    Jaka da ci sąsiad gwarancję że świnia nie była zarażona pasożytami, nie miała
    gruźlicy albo raka, że po odstawieniu antybiotybiotykow bo była chora i do skupu jej
    nie wzięli upłynął czas kerencji i można jeść z niej mięso?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1