eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzy › Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • X-Received: by 2002:a05:622a:216:: with SMTP id b22mr1555884qtx.174.1641858142630;
    Mon, 10 Jan 2022 15:42:22 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a05:622a:216:: with SMTP id b22mr1555884qtx.174.1641858142630;
    Mon, 10 Jan 2022 15:42:22 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!2.us.feeder.erje.net!feeder.erje.net!panix!weretis.net!feeder6.news.weret
    is.net!news.misty.com!border2.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!news-out
    .google.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-groups.googlegroups.com!
    not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Mon, 10 Jan 2022 15:42:22 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <2...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=37.248.201.44;
    posting-account=WKCfJQoAAABGeHkoWcAFup86Q28I2YKQ
    NNTP-Posting-Host: 37.248.201.44
    References: <o...@l...harvard.local> <srht11$ulo$1@dont-email.me>
    <3...@g...com>
    <f...@g...com>
    <3...@g...com>
    <6...@g...com>
    <2...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <f...@g...com>
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    From: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
    Injection-Date: Mon, 10 Jan 2022 23:42:22 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 23
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580430
    [ ukryj nagłówki ]

    poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 22:40:04 UTC+1 WS napisał(a):
    > poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 22:33:08 UTC+1 4kogu... napisał(a):
    >
    > > A jaka znasz inną metodę sprawdzenia czy mięso jest dobre? Pytasz sprzedawcy?
    Kupuję wędzona makrele. Pytam sprzedawczyni czy świeża. A ona odpowiada że dzisiaj
    przywieźli. A ja się do kurwy nedzy nie pytałem kiedy przywieźli tylko czy świeża.
    Tobie taka odpowiedź jakiej udzieli sprzedawczyni wystarczy a mnie nie.
    > kupić od rodziny/sąsiada na wsi, tylko aktualnie przestało działać... :( , ale nikt
    w okolicy nie ma/nie miał maszyn do szprycowania...
    > więc obecnie nie znam... :(
    > O ile szprycowanie wodą jeszcze można przeżyć przy "gotowaniu", bo odparuje, może
    stek dziwny będzie..., to robienie dojrzewających wędlin (od czego się zaczęło)
    trochę nie ma sensu z takiego badziewia... tu trzeba maks wysuszyć...
    Jaka da ci sąsiad gwarancję że świnia nie była zarażona pasożytami, nie miała
    gruźlicy albo raka, że po odstawieniu antybiotybiotykow bo była chora i do skupu jej
    nie wzięli upłynął czas kerencji i można jeść z niej mięso?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1