eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!eternal-september.or
    g!reader02.eternal-september.org!.POSTED!not-for-mail
    From: Mateusz Bogusz <m...@o...pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    Date: Tue, 11 Jan 2022 08:53:38 +0100
    Organization: A noiseless patient Spider
    Lines: 21
    Message-ID: <srjd22$gg$1@dont-email.me>
    References: <o...@l...harvard.local> <srht11$ulo$1@dont-email.me>
    <3...@g...com>
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Injection-Date: Tue, 11 Jan 2022 07:53:38 -0000 (UTC)
    Injection-Info: reader02.eternal-september.org;
    posting-host="f9ef57cd1145253a1a55cddc0bb44441"; logging-data="528";
    mail-complaints-to="a...@e...org";
    posting-account="U2FsdGVkX18Tli8+GB1rZh2rWo1P51hA"
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:96.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/96.0
    Cancel-Lock: sha1:DmtfH6AMxKQ61TUKSq71ASgBulE=
    In-Reply-To: <3...@g...com>
    Content-Language: pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580434
    [ ukryj nagłówki ]

    On 10.01.2022 19:21, WS wrote:
    > Idea niby dobra, ale problemem jest zakup prawdziwego mięsa... U mnie na wsi
    (Żywieckie) nie ma szans kupić od rolnika - jeśli ktoś coś chowa, to tylko na własne
    potrzeby ?

    A rynku żadnego nie masz w okolicy? Ja też nie jeżdżę po wsiach i nie
    pukam do drzwi. Na obrzeżach miasta mam rzeźnika i tam kupuje mięso.
    Cała kura (nie kurczak) za 40zł, kiełbasy po 40zł/kg,...nie wiem czy to
    jest "bezpośrednio od rolnika" i czym była karmiona świnia ale w smaku,
    wyglądzie i zapachu te mięsa w porównaniu do marketu to niebo a ziemia.
    Rosół z kurczaka ze sklepu, to woda przy tym.

    > No i wędzarnie są już passe ? teraz ludzie robią raczej szynki, wędliny suche,
    dojrzewające... W sumie łatwiej, nie trzeba inwestować ? mięcho do soli, cukru,
    przypraw i tyle... w bloku można produkować

    Ja bym proponował jedno i drugie, to dwa różne rodzaje wyrobu.
    Dojrzewająca kiełbasa będzie miała inny smak i konsystencje niż wędzona
    na śliwie czy wiśni ;-)

    --
    Pozdrawiam,
    Mateusz Bogusz


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1