-
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!eternal-september.or
g!reader02.eternal-september.org!.POSTED!not-for-mail
From: Mateusz Bogusz <m...@o...pl>
Newsgroups: pl.misc.budowanie
Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
Date: Tue, 11 Jan 2022 08:53:38 +0100
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 21
Message-ID: <srjd22$gg$1@dont-email.me>
References: <o...@l...harvard.local> <srht11$ulo$1@dont-email.me>
<3...@g...com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Tue, 11 Jan 2022 07:53:38 -0000 (UTC)
Injection-Info: reader02.eternal-september.org;
posting-host="f9ef57cd1145253a1a55cddc0bb44441"; logging-data="528";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX18Tli8+GB1rZh2rWo1P51hA"
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:96.0) Gecko/20100101
Thunderbird/96.0
Cancel-Lock: sha1:DmtfH6AMxKQ61TUKSq71ASgBulE=
In-Reply-To: <3...@g...com>
Content-Language: pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580434
[ ukryj nagłówki ]On 10.01.2022 19:21, WS wrote:
> Idea niby dobra, ale problemem jest zakup prawdziwego mięsa... U mnie na wsi
(Żywieckie) nie ma szans kupić od rolnika - jeśli ktoś coś chowa, to tylko na własne
potrzeby ?
A rynku żadnego nie masz w okolicy? Ja też nie jeżdżę po wsiach i nie
pukam do drzwi. Na obrzeżach miasta mam rzeźnika i tam kupuje mięso.
Cała kura (nie kurczak) za 40zł, kiełbasy po 40zł/kg,...nie wiem czy to
jest "bezpośrednio od rolnika" i czym była karmiona świnia ale w smaku,
wyglądzie i zapachu te mięsa w porównaniu do marketu to niebo a ziemia.
Rosół z kurczaka ze sklepu, to woda przy tym.
> No i wędzarnie są już passe ? teraz ludzie robią raczej szynki, wędliny suche,
dojrzewające... W sumie łatwiej, nie trzeba inwestować ? mięcho do soli, cukru,
przypraw i tyle... w bloku można produkować
Ja bym proponował jedno i drugie, to dwa różne rodzaje wyrobu.
Dojrzewająca kiełbasa będzie miała inny smak i konsystencje niż wędzona
na śliwie czy wiśni ;-)
--
Pozdrawiam,
Mateusz Bogusz
Następne wpisy z tego wątku
- 11.01.22 09:34 WS
- 11.01.22 09:44 WS
- 12.01.22 00:56 Zenek Kapelinder
- 12.01.22 08:48 WS
- 12.01.22 11:07 ąćęłńóśźż
- 12.01.22 11:46 Mateusz Bogusz
- 12.01.22 12:02 Zenek Kapelinder
- 12.01.22 12:35 Zenek Kapelinder
- 12.01.22 12:50 Mirek Ptak
- 12.01.22 16:04 Collie
- 12.01.22 16:33 Cavallino
- 12.01.22 16:36 Cavallino
- 12.01.22 17:33 Janusz
- 12.01.22 19:00 ąćęłńóśźż
- 12.01.22 19:17 Mateusz Bogusz
Najnowsze wątki z tej grupy
- w Nowym Roku 2025r
- Blenda/ramka do kominka na zamówienie
- Co tam u Was
- Deweloper przegral w sadzie musi zwrócic pieniądze Posypia sie kolejne pozwy?
- Cicha noc...
- 9. Raport Totaliztyczny: Sprawa moich pomysłów na pracę doktorską które przekazałem PW, a które sprzedano do WB
- Problem z wilgotnością
- Pómpy ciepła darmo rozdajoo
- Rura kanalizacja konceptu Franke = problem
- ...a po nocy, przychodzi dzień...
- pierdolec na punkcie psa
- Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- Inteligentne oświetlenie schodów
- Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
Najnowsze wątki
- 2025-01-04 w Nowym Roku 2025r
- 2025-01-02 Blenda/ramka do kominka na zamówienie
- 2025-01-01 Co tam u Was
- 2024-12-28 Deweloper przegral w sadzie musi zwrócic pieniądze Posypia sie kolejne pozwy?
- 2024-12-24 Cicha noc...
- 2024-12-08 9. Raport Totaliztyczny: Sprawa moich pomysłów na pracę doktorską które przekazałem PW, a które sprzedano do WB
- 2024-12-05 Problem z wilgotnością
- 2024-11-29 Pómpy ciepła darmo rozdajoo
- 2024-11-24 Rura kanalizacja konceptu Franke = problem
- 2024-11-15 ...a po nocy, przychodzi dzień...
- 2024-11-09 pierdolec na punkcie psa
- 2024-10-18 Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- 2024-10-16 Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- 2024-09-23 Inteligentne oświetlenie schodów
- 2024-09-22 Uszczelnienie dachu - płyta żelbet