eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Data: 2020-10-21 05:54:38
    Temat: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Od: s...@g...com szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu wtorek, 20 października 2020 15:33:11 UTC-5 użytkownik Marek napisał:
    > On Tue, 20 Oct 2020 19:25:48 +0200, Mateusz Bogusz <m...@o...pl>
    > wrote:
    > > Takie konstrukcje są marmurowe albo z innych konglomeratów. Nie
    > > sądzę
    > > żeby ktokolwiek dawał gwarancje na papierowe blaty że nie zamokną.
    > > Przecież to papier zabezpieczony jedynie cienką warstwą plastiku na
    > > około.
    >
    > Ale zgodzisz się, że lepiej zabezpieczony ma szansę wytrzymać dłużej
    > (chociaż do momentu, gdy wymiana na coś nowego już dojrzeje w
    > użytkownikach) niż wcale zabezpieczony?
    >
    >

    Drążysz. Odpowiedz brzmi: I tak, i nie.

    Tak, jak sie zabezpieczy to jest wieksza szansa ze w tym samym traktowaniu wytrzyma
    dluzej. Ale nie musi. Starczy ze ten lakier jednak sie uszczerbi i i tak woda wlezie.

    Rozwiazaniem jest nie dopuszczanie wody w szpare. Ale w kuchni to tak jakby
    powiedziec ze sie chce miec lysego psa. Niby sie da ale bez sensu.

    Nauczyles sie jzu co nieco i po prostu zamow se blaty granitowe. Ale przy nich
    pamietaj aby kotletow nie bic ani po nich nie chodzic bo moga popekac.
    Jak chcesz pancerne to nierdzewka, ale pewnie zonie sie nie spodoba.

    Alternatywnie:
    Pomierz ten blat, jedz do kastoramy i kup se nowy.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1