eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!news.mb-net.net!open-news-network.org!aioe.org!peer01.ams
    4!peer.am4.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!u
    nt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.PO
    STED!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    From: Budzik <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj>
    References: <a...@n...neostrada.pl>
    <rn23gm$d4b$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <1...@4...net>
    Organization: DOM
    Message-ID: <X...@1...0.0.1>
    User-Agent: Xnews/06.02.16 Mime-proxy/1.4.c.4 (Win32)
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-face: BLh}>?{~CH'WA=)f4?:u-*RM:]E8eg1,C36Huk4z3Ik!._5}RI^y764M6hf6KQJQ'u(&!Q@!5A=z_
    [+$i|I*Y)S@Mh]O.,Z6t$yb9s{9{4Fo+";^*9^.\uB3+KOZlOgFrM)]x:k&Qz"
    X-Posting-Agent: Hamster/2.1.0.11
    X-SigInfo: Generated by Sygnaturkowiec v. 0.1.3.7
    Date: 26 Oct 2020 11:59:59 GMT
    Lines: 42
    NNTP-Posting-Host: 77.65.101.87
    X-Trace: 1603713599 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 556 77.65.101.87:28050
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2916
    X-Received-Body-CRC: 1998224445
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:567627
    [ ukryj nagłówki ]

    Użytkownik Kadar Oszmiański o...@g...com ...

    >>> Rok temu była wykonywana "kuchnia" (szafki, blaty itp) przez
    >>> firmę zajmującą się projektowaniem i robieniem takich rzeczy.
    >>> Oczywiście koszt czegoś takiego to średniej klasy auto. Po
    >>> niecałym roku użytkowania wystąpił problem z blatem. Jest kilka
    >>> blatów (drewnianych, laminowanych) które są łączone ze sobą
    >>> czołami. Wykonawca ostrzegał żeby niedopuścić do pozostawienia
    >>> na dłuższy czas rozlanej wody na łączeniu blatów ani do
    >>> stawiania gorących rzeczy (garnków). Niestety na jednym łączeniu
    >>> blaty w dwóch punktach spuchły.
    >> To za szybko, wykonawca coś sknocił, ja mam blat z płyty,
    >> składany przy zlewozmywaku uszczelniony silikonem i ma już 10
    >> lat, trzyma się dobrze, jedynie pod
    >> ścianą gdzie chyba coś leżało dłużej lekko spuchł, sam nie wiem
    >> czy to gorący kubek czy co tam stało. Ale reszta daje radę, więc
    >> ważne jest odpowiednie uszczelnienie i to odpowiednim środkiem.
    >
    > Wybaczcie moje zdziwienie ale co to za blat kuchenny, na którym
    > nie można postawić niczego gorącego ani mokrego? Blat po to
    > właśnie jest.

    I tu masz racje.
    Pare lat temu zmieniałem blaty kuchenne, kupiłem coś z marketu,
    posilikonowałem miejsca które były ucinane i nie pierdole sie z woda
    etc.
    Ale za to okładzina po paru latach juz jakas porysana etc.

    Obiecałem sobie ze nastepny bedzie z jakiegoś kamienia zeby juz w ogole
    miec w dupie.

    No chyba ze kazdy blat bedzie sie niszczył od rysania, przesuwania,
    polewania etc?

    Z czego zrobic zeby było dobrze?


    --
    Pozdrawia... Budzik
    b_ud_zi_k_6_1 na poczta kropka onet kropka pl (adres antyspamowy, usuń także "_")
    "Bóg ukrył piekło w samym sercu raju,
    abyśmy nieustannie pozostali czujni." - Paulo Coelho

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1