eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieWędzarnia - "oryginalne" projektyRe: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!takemy.news.tel
    efonica.de!telefonica.de!feeder2.ecngs.de!ecngs!feeder.ecngs.de!81.171.118.61.M
    ISMATCH!peer01.fr7!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.ne
    ws.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
    -mail
    Date: Sat, 29 Aug 2015 10:03:38 +0200
    From: nadir <n...@h...org>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0
    SeaMonkey/2.33.1
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
    References: <55de00c8$0$27508$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <e...@g...com>
    <1...@g...com>
    <f...@g...com>
    <o...@l...harvard.local>
    <4...@g...com>
    <55df56ee$0$4769$65785112@news.neostrada.pl>
    <55e0c4e9$0$27506$65785112@news.neostrada.pl>
    In-Reply-To: <55e0c4e9$0$27506$65785112@news.neostrada.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 15
    Message-ID: <55e1675c$0$4766$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 095160179106.slubice.vectranet.pl
    X-Trace: 1440835420 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 4766 95.160.179.106:63642
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2140
    X-Received-Body-CRC: 4291571822
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:504327
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2015-08-28 o 22:30, Uzytkownik pisze:
    > Poszukaj sam. To co napisał Kogutek to prawda.
    Ale taka częściowa, niezdrowe są również sól i cukier, o różnego rodzaju
    konserwantach czy aspartamach nie wspominając. A jednak wszędzie gdzie
    się da producenci to pchają.
    Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów konserwowania mięsa, ludzie
    od przynajmniej kilu tysięcy lat stosują ten sposób i żyją.
    Benzopiren, bo to on jest szkodliwy w dymie wędzarniczym, jest również
    obecny we wdychanym powietrzu, raz jego stężenie jest większe innym
    razem mniejsze. I o to stężenie i dawkę chodzi.
    Jak sam sobie zrobisz wędliny, to wiesz przynajmniej ile i jakiego
    świństwa w nich jest, w tych produkowane masowo to często w ogóle nie
    wiadomo co stosują.

    Różnica między lekiem a trucizną jest tylko w dawce.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1