eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domnoze kuchenne - rozniceRe: noze kuchenne - roznice
  • Data: 2009-06-02 10:23:03
    Temat: Re: noze kuchenne - roznice
    Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
    news:h00a79$emp$1@nemesis.news.neostrada.pl...
    >
    > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    > news:1d4nqn6y2xnbo.1h8iz2i5e0ihe.dlg@40tude.net...
    > > Dnia Tue, 2 Jun 2009 11:10:32 +0200, Panslavista napisał(a):
    > >
    > > > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    > > > news:f6eo10i2ca7h$.1xvq9f4qphlj7$.dlg@40tude.net...
    > > >
    > > >> Nie. Mnie takie nie odpowiadają - mam małe dłonie, chcę kroić bez
    > wysiłku,
    > > >> nie chcę dużych, ciężkich noży. Lubię lekkie i skuteczne, o giętkim,
    > > >> cienkim ostrzu i lekkim, ergonomicznym trzonku.
    > > >> Jak widac - preferencje sa bardzo indywidualne.
    > > >
    > > > Oboje macie rację - ponieważ to rodzaj pracy jest kryterium doboru
    noża.
    > >
    > > Nie rodzaj pracy, lecz indywidualna wygoda. Nikt mi nie zabroni kroić
    > > chleba nożem do trybowania mięsa, skoro akurat lubie noże, które mają
    > > długie, cienkie, giętkie ostrze.
    >
    > Wcale mi nie zaprzeczyłaś - komfort przy danej pracy i przyzwyczajenie...

    Ogólnie wspopminasz noże do filetowania, to one są elastyczne. Uwaga na
    temat ostrzenia - noże sa twarde na wierzchu, reszta jest miękka (tzw
    rdzeń).


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1