eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domnoze kuchenne - rozniceRe: noze kuchenne - roznice
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!a
    tlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
    From: Artur Lew <n...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: noze kuchenne - roznice
    Date: Tue, 02 Jun 2009 00:02:46 +0200
    Organization: TP - http://www.tp.pl/
    Lines: 32
    Message-ID: <h01ja9$5i0$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    References: <gvujkt$jdl$1@news.onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: acyr195.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 7bit
    X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1243893898 5696 83.11.201.195 (1 Jun 2009
    22:04:58 GMT)
    X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
    NNTP-Posting-Date: Mon, 1 Jun 2009 22:04:58 +0000 (UTC)
    User-Agent: Thunderbird 2.0.0.22pre (Windows/20090523)
    In-Reply-To: <gvujkt$jdl$1@news.onet.pl>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:111921
    [ ukryj nagłówki ]

    adam wrote:
    > z zabkami a wiec takie, ktorych nie trzeba ostrzyc. Inni producenci oferuja
    > traducyjne ostrza.
    > Ktore rozwiazanie polecacie?
    Zabki wbrew opinii powyzszych grupowiczow bardzo sie przydaja ale nie do
    np filetowania ryby czy obierania marchewki! Do warzyw, ziol itp dobry
    jest malutki ale dobry obierak oraz duzy ciezki noz do siekania.
    Do ryb natomiast wlasnie idealny bedzie noz o dlugim i cieniutkim ostrzu
    ktore bez problemu wygniesz w luk 90% i sie nie zlamie.
    Zabki wysmienicie przydaja sie przy wszelakiego rodzaju pieczywie -
    nawet goracym.

    Jezeli zalezy Ci na trwalosci to przede wszystkim patrz na stal z ktorej
    sa wykonane a pozniej dobierz je do tego co bedziesz nimi kroil.
    Odpusc sobie "laserowe noze" z Mango, komplety roznych badziewi typu
    rdzewiejaca Nirosta, etc... Gadki roznych geniuszy od patelni z "efektem
    plazmowym" o rzekomym dozywotnim ostrzu z powlokami z dwutlenku tytanu
    takze mozesz sobie odpuscic.
    Kazdy noz predzej czy pozniej musisz naostrzyc (nawet Zeptera)!

    Ja z tanszych polecam Ci noze Fiskars. W zaleznosci od zasobnosci
    portfela mozesz wybierac w roznych grupach od prostych do nozy o
    podwyzszonej twardosci stali z serii dla Szefa kuchni czy cos w tym
    rodzaju. Tylko musisz sie liczyc z wydaniem za duzy noz od 45 zl do
    okolo 150 zl (wersja pro).
    A jak chcesz zaszalec to kup sobie recznie przekuwane japonskie - nawet
    1.5 KPLN za sztuke (nie maja zabkow) :) Tez jednak je musisz ostrzyc ;)

    --
    Pozdrawiam
    Artur Lew
    arturdotlewatgmaildotcom

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1