eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieBeton i olej jadalnyRe: Beton i olej jadalny
  • Data: 2010-03-07 17:03:24
    Temat: Re: Beton i olej jadalny
    Od: "Boombastic" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik "Rick" <r...@...pl> napisał w wiadomości
    news:20100307142744.161adf37@laptop-rgan...
    Moi 'miszczowie' mają wylewać czapki na kominach. Oprócz oczywistego
    materiału na beton zażyczyli sobie 3 litry oleju jadalnego. Chcą tym
    olejem smarować szalunek aby później łatwo go odbić. Twierdzą, że
    czapka jest stosunkowo cienka i łatwo ją uszkodzić przy odbijaniu
    szalunku. Dla mnie olej to tylko do frytek i z pewnym niedowierzaniem
    podchodzę do tego pomysłu. Czy powinienem się obawiać tego rozwiązania
    i kategorycznie zabronić stosowania oleju? Jakie są inne metody separacji
    szalunku, folia?
    Pozdrawiam.


    Przeciez podobne srodki stosowano już w fabrykach domów do smarowania form.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1