eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieJak nie zasyfić kuchni czyli przetwory w pomieszczeniu gospodarczym. › Re: Jak nie zasyfić kuchni czyli przetwory w pomieszczeniu gospodarczym.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: "Bartek" <bk*n@v.atonet.pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Jak nie zasyfić kuchni czyli przetwory w pomieszczeniu gospodarczym.
    Date: Wed, 11 Jan 2012 19:42:44 +0100
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 29
    Message-ID: <jekl75$j4$1@inews.gazeta.pl>
    References: <4f0d7c62$0$1209$65785112@news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: 109-207-48-60.ronus.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1326307365 612 109.207.48.60 (11 Jan 2012 18:42:45 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 11 Jan 2012 18:42:45 +0000 (UTC)
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
    X-Priority: 3
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5843
    X-User: bkonef
    X-MSMail-Priority: Normal
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:442105
    [ ukryj nagłówki ]

    "4CX250" <t...@p...ornet.pl> wrote:
    > Mam typową indukcję zabudowaną w kuchni i jestem z niej zadowolony.
    > Kupiłem wczoraj w lidlu jeszcze jedną ale tym razem pojedynczą płytę
    > indukcyjną za 149zł.
    > Będzie wykorzystywana w pomieszczeniu gospodarczym-kotłowni gazowej i pralni
    > zarazem pod sokownik (kupiłem taki kiedyś na uindukcję) oraz do wekowania i
    > pasteryzacji przetworów.
    > Moc wedle producenta na pudełku 2000W. Zmierzona pobierana moc 1850W (perpetum
    > mobile siakieś, ale tanie przynajmniej)
    > Trochę głośny wentylator ale to w gospodarczym nikomu nie będzie przeszkadzać.
    > No. Tyle minusów a teraz plusy Moc regulowana w 10 stopniach ale można tez
    > ustawiać żądaną temperaturę garnka od 60 do 240stC co 20stC. Wbudowany
    > minutnik oraz funkcja rozpoznawania garnka. Duży wentylator sprawia wrażenie
    > że urządzenie będzie poczciwie przewietrzane.
    > Dość syfu w kuchni. W pomieszczeniu gospodarczym mam płytki na 170cm i ściany
    > odporne na szorowanie. Jest też głęboki zlew na dużym blacie na którym
    > znalazło się miejsce na płytę indukcyjną.
    > Według mnie warto.

    Ja jednak polecam małą gazową. W październiku w sobotę wyłączyli mi prąd
    (zgodnie z zapowiedzią) na ok. 6 godzin. Prawie oszalałem usiłując zdobyć
    wrzątek na kawę. Ostatecznie znalazłem kartusz turystyczny i maleńką kuchenkę z
    którą kiedyś szlajałem się po górach. Gdybym miał małą kuchenkę gazową, nie
    byłoby problemu. Zwłaszcza, że w kotłowni przygotowałem na nią miejsce i
    przyłącze gazu.

    --
    Bartek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1