eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieOdświeżenie starego stołuRe: Odświeżenie starego stołu
  • X-Received: by 10.157.27.100 with SMTP id l91mr86312otl.7.1465637834078; Sat, 11 Jun
    2016 02:37:14 -0700 (PDT)
    X-Received: by 10.157.27.100 with SMTP id l91mr86312otl.7.1465637834078; Sat, 11 Jun
    2016 02:37:14 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!news.glorb.com!border1.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!p34no5388
    902qgp.1!news-out.google.com!107ni226qgx.1!nntp.google.com!p34no5388898qgp.1!po
    stnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Sat, 11 Jun 2016 02:37:13 -0700 (PDT)
    In-Reply-To: <575b5d7b$0$693$65785112@news.neostrada.pl>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=89.73.154.171;
    posting-account=MUTGaQoAAADq5bu-cz865tamXKCrW8mP
    NNTP-Posting-Host: 89.73.154.171
    References: <nj6bvc$7f9$1@usenet.news.interia.pl> <nj6g4s$9fr$1@dont-email.me>
    <575b5d7b$0$693$65785112@news.neostrada.pl>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <6...@g...com>
    Subject: Re: Odświeżenie starego stołu
    From: "Adam Sz." <a...@g...com>
    Injection-Date: Sat, 11 Jun 2016 09:37:14 +0000
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 27
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:515493
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu sobota, 11 czerwca 2016 02:38:20 UTC+2 użytkownik JDX napisał:

    > A jak się sprawdza pod względem mocowania maszynki do mięsa czy
    > nap..ania młotkiem do mięsa (oczywiście nie bezpośrednio tylko przez
    > deskę)? Czy często trzeba powtarzać olejowanie? Chciałbym odnowić matce
    > stolik w kuchni, a w sam raz zostało mi trochę oleju, którego używam do
    > mniej narażonych na urazy mechaniczne mebli (blat w łazience, zabytkowy
    > stolik do salonu). A jeśli nie oleju, to czego należałoby użyć, aby
    > powłoka była w miarę odporna mechanicznie? Jakiegoś lakieru do parkietów?

    O lakierach zapomnij - popeka i latwo tego nie naprawisz :)
    Ja w kuchni blaty smaruje twardym olejowoskiem Osmo. Daje to minimalnie
    wieksza odpornosc niz zwykly olej ale cudow sie nie spodziewaj - to nie
    lakier :-) Do tluczenia miesa uzywam dodatkowej dechy z drewna.
    Olejuje raz na rok, choc od ostatniego chyba minelo 1,5 roku i jakos
    sladow zuzycia nie widac specjalnie :)
    pozdr.

    --
    Adam Sz.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1