eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyPermakultura w warzywniku? › Re: Permakultura w warzywniku?
  • Data: 2016-05-31 10:18:54
    Temat: Re: Permakultura w warzywniku?
    Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pan Dirko napisał:

    >> Ależ Kituś Bajtluś, zrobiłaś już z siebie błazna...
    >> Teraz tylko zakopujesz się w jeszcze głębszy dołek
    >> jak wtedy z tym pH co cukrem chciałaś zobojętniać.
    >
    > Hejka. Podobno do cukru dosypują wapno źeby cukier się nie
    > zbrylał w trakcie przechowywania. Więc czemu nie? :-)

    A nie żelazocyjanek potasu? Jest bardziej wydajny w tej roli
    niż wapno. Za to "dosypuje się" wodorotlenku sodowego (sody
    kaustycznej) w procesie bielenia. Zobojętnianej kwasem
    chlorowodorowym. Z której to reakcji powstaje w cukrze sól.

    > Pozdrawiam obojętnie Ja...cki

    Ale słono za to.

    --
    Jarek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1