eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzy › Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • X-Received: by 2002:a05:6214:2344:: with SMTP id hu4mr957059qvb.62.1642013078060;
    Wed, 12 Jan 2022 10:44:38 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a05:6214:2344:: with SMTP id hu4mr957059qvb.62.1642013078060;
    Wed, 12 Jan 2022 10:44:38 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!2.us.feeder.erje.net!feeder.erje.net!border1.nntp.dca1.giganews.com!nntp.
    giganews.com!news-out.google.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-gro
    ups.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Wed, 12 Jan 2022 10:44:37 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <4...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=88.135.178.238;
    posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
    NNTP-Posting-Host: 88.135.178.238
    References: <o...@l...harvard.local>
    <c...@4...com>
    <61dea874$0$542$65785112@news.neostrada.pl>
    <srmvt4$eqk$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <4...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <e...@g...com>
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    From: WS <L...@c...pl>
    Injection-Date: Wed, 12 Jan 2022 18:44:38 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 20
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580501
    [ ukryj nagłówki ]

    środa, 12 stycznia 2022 o 19:32:43 UTC+1 4kogu... napisał(a):

    > Na tyle jak że cztery łyżki oleju jakiegoś. W kupnym pieczywie za tłuszcz robi
    utwardzony olej palmowy lub podobne gówno.

    do zwykłego chleba na zakwasie tłuszczu się nie dodaje, do ciasta pizowego tez nie
    (czasem do pizzy polecaję "odrobine" oliwy, zwłaszcza przy piekarnikach o niższej
    temp., bo mniej wysycha, ale std. receptury nie przewidują...)

    >Do tego ok 1/4 typowej kostki drożdży.

    hm... jak dla mnie to już jest mocno niejednoznaczne, najczęściej uzywam "drożdzży
    babuni" 42g, ale jak nie ma to na 99% są take 2-3x większe... która jest "typowa"?

    Chleba nie robię, ale przy pizzy na 640g mąki daję 1.8g drożdzy świeżych i to
    wystarcza...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1