eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzy › Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.poznan.pl!newsfeed.pionier.net
    .pl!3.eu.feeder.erje.net!feeder.erje.net!ecngs!feeder2.ecngs.de!168.119.53.7.MI
    SMATCH!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!npeer.as286.net!npeer-ng0.as286.net
    !peer02.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!peer01.ams4!peer.am4.highwinds-
    media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostr
    ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Fri, 14 Jan 2022 08:37:29 +0100
    MIME-Version: 1.0
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:91.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/91.5.0
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    Content-Language: pl
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <o...@l...harvard.local>
    <c...@4...com>
    <61dea874$0$542$65785112@news.neostrada.pl>
    <srmvt4$eqk$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <4...@g...com>
    <e...@g...com>
    From: Uzytkownik <a...@s...pl>
    In-Reply-To: <e...@g...com>
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Antivirus: AVG (VPS 220114-0, 14.1.2022), Outbound message
    X-Antivirus-Status: Clean
    Lines: 19
    Message-ID: <61e12838$0$554$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 94.254.185.74
    X-Trace: 1642145848 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 554 94.254.185.74:42995
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2367
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580581
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 12.01.2022 o 19:44, WS pisze:
    > środa, 12 stycznia 2022 o 19:32:43 UTC+1 4kogu... napisał(a):
    >
    >> Na tyle jak że cztery łyżki oleju jakiegoś. W kupnym pieczywie za tłuszcz robi
    utwardzony olej palmowy lub podobne gówno.
    > do zwykłego chleba na zakwasie tłuszczu się nie dodaje, do ciasta pizowego tez nie
    (czasem do pizzy polecaję "odrobine" oliwy, zwłaszcza przy piekarnikach o niższej
    temp., bo mniej wysycha, ale std. receptury nie przewidują...)
    >
    >> Do tego ok 1/4 typowej kostki drożdży.
    > hm... jak dla mnie to już jest mocno niejednoznaczne, najczęściej uzywam "drożdzży
    babuni" 42g, ale jak nie ma to na 99% są take 2-3x większe... która jest "typowa"?
    >
    > Chleba nie robię, ale przy pizzy na 640g mąki daję 1.8g drożdzy świeżych i to
    wystarcza...
    >
    Co Ty się tu wymądrzasz? Zenuś jest fachowiec od wszystkiego - od
    wodnego chleba i chleba na smalcu. :)


    --
    Ta wiadomość e-mail została sprawdzona pod kątem wirusów przez oprogramowanie AVG.
    http://www.avg.com

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1