eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyProdukcja chrzanu - pasteryzować?Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
  • Data: 2010-10-06 10:17:36
    Temat: Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
    Od: "Jacek" <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Patent z zapalaniem spirytusu można zmodyfikować dając na wierzch zawartości
    słoika "miseczkę" z pergaminu albo innego papieru do pieczenia i w tym
    zapalić spirytus (broń Boże z folii Al, bo chrzan ją zeżre i będzie czarna
    plama).
    Palenie na pokrywce niespecjalnie mi wychodzi, ale może ja jakiś lewy
    jestem.
    Polecam natomiast pasteryzację w mikrofalówce. Wkładamy słoiki i grzejemy
    obserwując, który zaczyna wrzeć. Wówczas wyjmujemy zagotowane słoiki i
    stawiamy do góry nogami na ściereczce.
    NIE, NIE jeszcze żaden słoik mi przy tym nie wybuchł ani nawet nie pękł, a
    mam już kilkaset tak zapasteryzowanych.
    Jacek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1