eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyProdukcja chrzanu - pasteryzować?Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
  • Data: 2010-10-05 08:22:07
    Temat: Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
    Od: "moon" <m...@y...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    ?Ikselka wrote:
    > Dnia Mon, 4 Oct 2010 10:53:18 +0200, moon napisał(a):
    >
    >> ?Lisciasty wrote:
    >>> Jako, że syfiarze mieniący się producentami chrzanu fałszują go
    >>> nagminnie mlekiem w proszku, postanowiłem przerobić nieco surowca i
    >>> zapakować go w słoiki. Pytanie czy chrzan+sok z cytryny wystarczy,
    >>> czy dodawać coś jeszcze? Słoiki pasteryzować czy ino zakręcić i w
    >>> chłód postawić?
    >>
    >> pasteryzować!
    >> a jeżeli nie chcesz, to zdradzę ci trick.
    >> nakrętkę posmaruj spirytusem od wewnątrz (nie zliż, haha) i zapal.
    >> kiedy zapłonie szybko nałóż na słoik i dokręć.
    >> płomień skonsumuje tlen w słoiku i "konserwa" będzie przez to
    >> trwalsza.
    >>
    >> moon-advisory
    >
    > Beztlenowce się ucieszą ;-)

    nothing's perfect!

    moon

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1