eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Data: 2020-10-24 22:40:50
    Temat: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Od: Janusz <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2020-10-20 o 10:39, Marek pisze:
    > Rok temu była wykonywana "kuchnia" (szafki, blaty itp) przez firmę
    > zajmującą się projektowaniem i robieniem takich rzeczy.
    > Oczywiście koszt czegoś takiego to średniej klasy auto. Po niecałym roku
    > użytkowania wystąpił problem z blatem. Jest kilka blatów (drewnianych,
    > laminowanych) które są łączone ze sobą czołami. Wykonawca ostrzegał żeby
    > niedopuścić do pozostawienia na dłuższy czas rozlanej wody na łączeniu
    > blatów ani do stawiania gorących rzeczy (garnków). Niestety na jednym
    > łączeniu blaty w dwóch punktach spuchły.
    To za szybko, wykonawca coś sknocił, ja mam blat z płyty, składany przy
    zlewozmywaku uszczelniony silikonem i ma już 10 lat, trzyma się dobrze,
    jedynie pod
    ścianą gdzie chyba coś leżało dłużej lekko spuchł, sam nie wiem czy to
    gorący kubek czy co tam stało. Ale reszta daje radę, więc ważne jest
    odpowiednie uszczelnienie i to odpowiednim środkiem.

    --
    Janusz

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1