-
X-Received: by 10.157.38.67 with SMTP id a61mr651869otb.7.1517544179398; Thu, 01 Feb
2018 20:02:59 -0800 (PST)
X-Received: by 10.157.38.67 with SMTP id a61mr651869otb.7.1517544179398; Thu, 01 Feb
2018 20:02:59 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!weretis.net!feeder6.news.weretis.net!feeder.usenetexpress.com!feeder-in1.
iad1.usenetexpress.com!border1.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!g80no46
3681itg.0!news-out.google.com!s63ni734itb.0!nntp.google.com!w142no464937ita.0!p
ostnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.misc.budowanie
Date: Thu, 1 Feb 2018 20:02:58 -0800 (PST)
In-Reply-To: <5a73ce1d$0$575$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=164.126.152.19;
posting-account=WKCfJQoAAABGeHkoWcAFup86Q28I2YKQ
NNTP-Posting-Host: 164.126.152.19
References: <f...@g...com>
<5a73ce1d$0$575$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <1...@g...com>
Subject: Re: Troche nie na temat. Zakupy z zeszlego roku z ktorych jestescie
najbardziej zadowoleni
From: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
Injection-Date: Fri, 02 Feb 2018 04:02:59 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 30
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:538554
[ ukryj nagłówki ]Wersja podstawowa opisana w ksiazeczce, na poczatku ja kilkarazy zrobilem. Skladniki
kupuje sie w sklepie spozywczym. Maka pszenna 650. Drozdze najlepiej suszone. Olej,
cukier, sol kazdy ma w domu. Pakuje sie wszystko do maszynki w ilosciach jak w
przepisie i wlacza program podstawowy. Za 2,5 -3 godziny wyciaga sie bochenek chleba.
Wersja ktora robie. 45 deko maki, ok 10% zytniej reszta pszennej 650. Powinna byc 750
ale nie do kupienia w ilosciach detalicznych. 250 ml wody. Pol grama drozdzy
suszonych i 75 deko ciasta ktore jest z poprzednich pieczen. Pieke co dwa dni i to
ciasto ma dwa dni, jest z puli wymiennej. Do tego duza miarka jaka jest w zestawie
cukru i mala miarka z zestawu soli. Olej na oko ze cztery lyzki stolowe. Zapuszczam
maszynke i ona to wszystko ugniata i wyrabia. Potem chwile ciasto odpoczywa i znowu
maszynka zaczyna ugniatac. W pewnym momencie piszczy zeby dodac innych skladnikow.
Wtedy odejmuje 75 deko ciasta i go do lodowki i dokladam skladniki. Zarabisty jest
chcleb z suszona sliwka kalifornijska. A jeszcze lepszy z prazonymi ziarenkami
slonecznika, dyni i sezamu. Do tego drobno krojone suszone pomidory. Jak to wszystko
wymiesza to wylaczam maszynke i zostawiam zeby ciasto uroslo. Trwa to kilka godzin.
Jak uznalem ze uroslo to wlaczam program pieczenia. Za godzine mam super chleb.
Najlepszy jest nastepnego dnia. Maszynka angazuje mnie na jakies 5 minut na zrobienie
chleba full wypas. Sezam, dynie i slonecznika kupilem w kilogramowych opakowaniach i
od razu uprazylem na patelnii. Zrobilem niedawno z suszonymi pomidorami i salami. Ale
sie rozczarowalem bo myslalem ze bedzie bardziej czuc salami. W przyszlym tygodniu
zrobie z kawaleczkami wedzonego boczku. Kiedys zrobilem z kawaleczkami smazonej
kielbasy. Dobry byl. Maszynka ta co mam, taka z tanich za 230 zlotych znanej
chinskiej marki sencor, potrafi zrobic kilka rodzajow chleba i ciasta. Ma 12 roznych
programow. Z porad praktycznych jak by ktos chcial zanabyc droga kupna taka lub inna
maszynke. Maszynka ma zaprogramowany czas zycia. Chinczycy zrobili to w najprostrzy
sposob. W przekladni nie ma grama smaru. Trzeba po kupieniu rozebrac i zapakowac do
przekladni smar. Obliczona przez chinczykow trwalosc obliczona na gwarancje + trzy
miesiace wydluzy sie minimum 10 razy.
Następne wpisy z tego wątku
- 02.02.18 07:40 pierdofon
- 02.02.18 07:41 pierdofon
- 02.02.18 07:42 pierdofon
- 02.02.18 07:58 PiteR
- 02.02.18 07:59 quent
- 02.02.18 09:00 abomito
- 02.02.18 09:58 s...@g...com
- 02.02.18 11:18 Piotrek
- 02.02.18 12:23 Piotrek
- 02.02.18 14:57 Zenek Kapelinder
- 02.02.18 15:04 KIKI
- 02.02.18 15:08 KIKI
- 02.02.18 15:10 Zenek Kapelinder
- 02.02.18 15:13 KIKI
- 02.02.18 15:23 Zenek Kapelinder
Najnowsze wątki z tej grupy
- 9. Raport Totaliztyczny: Sprawa moich pomysłów na pracę doktorską które przekazałem PW, a które sprzedano do WB
- Problem z wilgotnością
- Pómpy ciepła darmo rozdajoo
- Rura kanalizacja konceptu Franke = problem
- ...a po nocy, przychodzi dzień...
- pierdolec na punkcie psa
- Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- Inteligentne oświetlenie schodów
- Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- Re: Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- szukam speca od mini-remontow (w w-wie)
- Sezon grzewczy kurła
- ogłoszenie widziałem na słupie WN
- miałem zły sen
Najnowsze wątki
- 2024-12-08 9. Raport Totaliztyczny: Sprawa moich pomysłów na pracę doktorską które przekazałem PW, a które sprzedano do WB
- 2024-12-05 Problem z wilgotnością
- 2024-11-29 Pómpy ciepła darmo rozdajoo
- 2024-11-24 Rura kanalizacja konceptu Franke = problem
- 2024-11-15 ...a po nocy, przychodzi dzień...
- 2024-11-09 pierdolec na punkcie psa
- 2024-10-18 Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- 2024-10-16 Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- 2024-09-23 Inteligentne oświetlenie schodów
- 2024-09-22 Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- 2024-09-22 Re: Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- 2024-09-18 szukam speca od mini-remontow (w w-wie)
- 2024-09-13 Sezon grzewczy kurła
- 2024-09-11 ogłoszenie widziałem na słupie WN
- 2024-09-10 miałem zły sen