eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domWypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
  • Data: 2009-01-26 21:05:42
    Temat: Re: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
    Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 26 Sty, 22:01, Jan Werbiński <j...@j...com>
    wrote:
    > Zatem wypiekam chleb. Na drożdżach lub zakwasie.
    > Do czego służy i jakie są objawy, kiedy za mało, lub za dużo:
    >
    > sól
    > cukier
    > olej
    > naczynie z wodą w piekarniku
    > psikanie wodą na ściany piekarnika vs naczynie z wodą
    > psikanie wodą na gotowy chleb
    >
    > Co się dzieje jak jednego z powyższych jest za dużo, lub za mało?
    > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    >
    > Jaką funkcję ma ponowne rozrabianie częściowo wyrośniętego chleba?
    > Jaka jest różnica, kiedy drożdże i zakwas są razem vs sam zakwas lub same
    > drożdże?
    >
    > --
    > Jan Werbiński       O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    > Prywatnahttp://www.janwer.com/
    > Nasza siechttp://www.fredry.net/

    Karmisz Lota czy papugę chlebem?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1