eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domnoze kuchenne - rozniceRe: noze kuchenne - roznice
  • Data: 2009-06-02 00:58:43
    Temat: Re: noze kuchenne - roznice
    Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    news:1c6mblro2ezyd$.1faowutjyku44$.dlg@40tude.net...
    > Dnia Sun, 31 May 2009 22:59:46 +0200, agent73 napisał(a):
    >
    > > On Sun, 31 May 2009 21:42:58 +0200, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
    > >
    > >>Fale i ząbki powodują powstawanie bajońskich ilości okruchów, czego nie
    > >>znosze, zwłaszcza kiedy chleb ma chrupką skórkę i odpryski spod ząbków
    noża
    > >>lądują na całej podłodze kuchni.
    > >
    > > Ja jeszcze do powyższego dołożę notoryczne zjeżdżanie takiego
    > > ząbkowanego noża w jedną stronę (te ząbki są nie symetrycznie
    > > nacięte). Za cholerę nie mogłem tym prosto kromki ukroić, a świeży
    > > chleb był cały poharatany!
    >
    > Dokładnie, dokładnie. Jak tym kroić - nie wiem.
    >
    > > Zatem specjalny nóż do chleba leży w
    > > szufladzie pod kuchenką,
    >
    > Jej, to zupełnie jak u mnie pod blatem :-D
    >
    >
    > > może jak będę miał terochę czasu to przerobię
    > > go na szlifierce na taki zupełnie zwykły nóż kuchenny :-)
    >
    > Dobry pomysł, muszę TŻ poprosić o przeróbkę.

    Raczej poczytaj o pracy ostrza, kątach ostrza, kątach przyłożenia ostrza.
    Taki nóż musi być ustawiony płaszczną ostrza pod kątem przyłożenia do
    płaszczyzny kromki. Ogólnie kup sobie "maszynkę" do chleba, czyli krajalnicę
    na korbkę lub prąd.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1