eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieOgórki obieracie od kwiatu czy od łodygi?Re: Ogórki obieracie od kwiatu czy od łodygi?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!goblin3!goblin.stu.neva.r
    u!sewer!news.mixmin.net!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!3.eu.feeder.erje.n
    et!feeder.erje.net!border1.nntp.ams1.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed.ne
    ostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neo
    strada.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: Ogórki obieracie od kwiatu czy od łodygi?
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <rr20g9$3rd$1@dont-email.me>
    <5...@g...com>
    <rr2bf6$boq$1@dont-email.me>
    From: nadir <n...@h...org>
    Date: Sat, 12 Dec 2020 13:57:50 +0100
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:78.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/78.5.1
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <rr2bf6$boq$1@dont-email.me>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Language: pl
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 12
    Message-ID: <5fd4be4e$0$538$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 109.241.204.18
    X-Trace: 1607777870 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 538 109.241.204.18:53743
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:568743
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 12.12.2020 o 13:01, Mateusz Bogusz pisze:

    > Ja ostatnio się dowiedziałem, że ogórki obierane od kwiatu do łodygi są
    > mniej gorzkie. A odwrotnie bardziej. Dodatkowo jak się kroi ziemniaka na
    > mniejsze części przed gotowanie, to ponoć gorzej smakuje...

    Z ogórkami to raczej pic, albo jakieś voodoo. Faktycznie czasem ogórek
    jest z jednej strony bardziej gorzki, ale przy obieraniu nadal używa się
    tego samego noża/obieraka i goryczkę nadal się rozsmarowuje.
    Co do ziemniaków, to może coś w tym być, cały ziemniak lub gotowany w
    łupinie jest mniej wypłukiwany w czasie gotowania i jego "esencja" nie
    zostaje potem wylewana.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1