eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyProdukcja chrzanu - pasteryzować?Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
  • Data: 2010-10-04 14:30:15
    Temat: Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
    Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Mon, 4 Oct 2010 10:53:18 +0200, moon napisał(a):

    > ?Lisciasty wrote:
    >> Jako, że syfiarze mieniący się producentami chrzanu fałszują go
    >> nagminnie mlekiem w proszku, postanowiłem przerobić nieco surowca i
    >> zapakować go w słoiki. Pytanie czy chrzan+sok z cytryny wystarczy, czy
    >> dodawać coś jeszcze? Słoiki pasteryzować czy ino zakręcić i w chłód
    >> postawić?
    >
    > pasteryzować!
    > a jeżeli nie chcesz, to zdradzę ci trick.
    > nakrętkę posmaruj spirytusem od wewnątrz (nie zliż, haha) i zapal.
    > kiedy zapłonie szybko nałóż na słoik i dokręć.
    > płomień skonsumuje tlen w słoiku i "konserwa" będzie przez to trwalsza.
    >
    > moon-advisory

    Beztlenowce się ucieszą ;-)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1