eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRekuperacja i okap kuchenny.Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
  • X-Received: by 2002:a65:644f:0:b0:5bd:3d6e:26fd with SMTP id
    s15-20020a65644f000000b005bd3d6e26fdmr470788pgv.0.1699542961990; Thu, 09
    Nov 2023 07:16:01 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a65:644f:0:b0:5bd:3d6e:26fd with SMTP id
    s15-20020a65644f000000b005bd3d6e26fdmr470788pgv.0.1699542961990; Thu, 09
    Nov 2023 07:16:01 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!1.us.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!border-1.nntp.ord.giganews.com!nntp.giganews.com!news-out
    .google.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-groups.googlegroups.com!
    not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Thu, 9 Nov 2023 07:16:01 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <e...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=83.20.108.232;
    posting-account=1bgw0AkAAADRxmlN2IUfiLukBBJOTwBY
    NNTP-Posting-Host: 83.20.108.232
    References: <uib56v$rnp$1$nadir@news.chmurka.net> <uidi4p$11f2o$1@dont-email.me>
    <8...@g...com>
    <uiif3b$25s29$1@dont-email.me>
    <6...@g...com>
    <e...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <3...@g...com>
    Subject: Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
    From: Kris <k...@g...com>
    Injection-Date: Thu, 09 Nov 2023 15:16:03 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 27
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:593215
    [ ukryj nagłówki ]

    czwartek, 9 listopada 2023 o 16:11:26 UTC+1 Kris napisał(a):
    > czwartek, 9 listopada 2023 o 15:56:39 UTC+1 WS napisał(a):
    > > >... ale po zagotowaniu zupy, garnek przykryty pokrywką jest ustawiony
    > > > na minimalną moc na indukcji - aby tylko "pyrkać". W takim stanie
    > > > parowanie (roznoszenie zapachów) jest minimalne.
    > > hm, a co np. z rosołem, który powinien wolno gotować się bez pokrywki ze 2-3h? ;)
    > Nie powinien się "gotować".
    > Wiejskie przepowiednie mówią że rosół nie ma prawa się zagotować.
    > Tak samo zresztą jak biała kiełbasa.
    A odnośnie okapó w kuchni:
    Ładnych kilka lat temu wywaliłem kuchnię gazową z kuchni i na jej miejsce wstawiłem
    indukcję.
    Jakiś czas później przy zmianie mebli wywaliłem stary okap nowy miałem kupić
    zostawiłem na niego miejsce i nie mam go do dzisiaj.
    Przy indukcji okazał się zbyteczny. Te tłuste syfy przy indukcji się praktycznie
    wcale nie osadzają tak jak to było przy gazówce.
    A gotujemy naprawdę dużo.
    Przyznam jednak że podczas większego gotowania czy smażenia na przykładach śledzi,
    parzenia wędzonek itp po prostu otwieram w kuchni okno.
    Póki co rachunki za ogrzewanie mnie nie zabijają więc nie zamierzam nic zmieniać

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1