eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRekuperacja i okap kuchenny.Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
  • Data: 2023-11-09 16:32:25
    Temat: Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
    Od: "Tomasz Gorbaczuk" <g...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu .11.2023 o 16:11 Kris <k...@g...com> pisze:

    > czwartek, 9 listopada 2023 o 15:56:39 UTC+1 WS napisał(a):
    >> >... ale po zagotowaniu zupy, garnek przykryty pokrywką jest ustawiony
    >> > na minimalną moc na indukcji - aby tylko "pyrkać". W takim stanie
    >> > parowanie (roznoszenie zapachów) jest minimalne.
    >> hm, a co np. z rosołem, który powinien wolno gotować się bez pokrywki
    >> ze 2-3h? ;)
    >
    > Nie powinien się "gotować".
    > Wiejskie przepowiednie mówią że rosół nie ma prawa się zagotować.


    Przepisów na rosół jest tyle ile kucharek.
    U mnie od zawsze mówiło się, że rosół powinien "pyrkać".
    Ja rosół gotuję w niedzielę od 7 mej do 13 tej :-)
    Nigdy też u mnie nie dodawało się do rosołu mięsa z kury, bo kury na
    największe biedaki na wsi jedzą :-). Tak mówiła moja prababcia. Później to
    już poszło...czwarte pokolenie i też nie dodaje kury do rosołu.

    TG

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1