eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRekuperacja i okap kuchenny.Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
  • Data: 2023-11-09 17:02:24
    Temat: Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
    Od: Kris <k...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    czwartek, 9 listopada 2023 o 16:32:28 UTC+1 Tomasz Gorbaczuk napisał(a):
    > W dniu .11.2023 o 16:11 Kris <k...@g...com> pisze:
    > > czwartek, 9 listopada 2023 o 15:56:39 UTC+1 WS napisał(a):
    > >> >... ale po zagotowaniu zupy, garnek przykryty pokrywką jest ustawiony
    > >> > na minimalną moc na indukcji - aby tylko "pyrkać". W takim stanie
    > >> > parowanie (roznoszenie zapachów) jest minimalne.
    > >> hm, a co np. z rosołem, który powinien wolno gotować się bez pokrywki
    > >> ze 2-3h? ;)
    > >
    > > Nie powinien się "gotować".
    > > Wiejskie przepowiednie mówią że rosół nie ma prawa się zagotować.
    > Przepisów na rosół jest tyle ile kucharek.
    > U mnie od zawsze mówiło się, że rosół powinien "pyrkać".
    > Ja rosół gotuję w niedzielę od 7 mej do 13 tej :-)
    > Nigdy też u mnie nie dodawało się do rosołu mięsa z kury, bo kury na
    > największe biedaki na wsi jedzą :-). Tak mówiła moja prababcia. Później to
    > już poszło...czwarte pokolenie i też nie dodaje kury do rosołu.

    Co do kury się nie wypowiem ale my wbrew przepisowi babci zawsze do rosołu dodajemy
    wołowiny najlepiej z kością.
    Ewentualnie ćwiartkę kaczki ale takiej wiejskiej nie tej z marketu.
    No i makaron tylko własnoręcznie robiony tego kupnego nigdy nie używamy.
    Generalnie nie lubie makaronu pod żadną postacią czasami spożywam go tylko w rosole
    ale najczęściej robię rosół w wersji tak zwanej kaszubskiej czyli gotuję ziemniaki i
    jem rosół z ziemniakami

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1