eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRekuperacja i okap kuchenny.Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
  • Data: 2023-11-10 20:12:57
    Temat: Re: Rekuperacja i okap kuchenny.
    Od: Kris <k...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    piątek, 10 listopada 2023 o 17:54:40 UTC+1 ptoki (ptoki) napisał(a):
    > On Thursday, November 9, 2023 at 9:11:26 a.m. UTC-6, Kris wrote:
    > > czwartek, 9 listopada 2023 o 15:56:39 UTC+1 WS napisał(a):
    > > > >... ale po zagotowaniu zupy, garnek przykryty pokrywką jest ustawiony
    > > > > na minimalną moc na indukcji - aby tylko "pyrkać". W takim stanie
    > > > > parowanie (roznoszenie zapachów) jest minimalne.
    > > > hm, a co np. z rosołem, który powinien wolno gotować się bez pokrywki ze 2-3h?
    ;)
    > > Nie powinien się "gotować".
    > > Wiejskie przepowiednie mówią że rosół nie ma prawa się zagotować.
    > > Tak samo zresztą jak biała kiełbasa.
    > Ale paruje.
    Jak się nie gotuję?
    >Wiec wentylacja potrzebna.
    >
    > Nie kazdy ma indukcje co ma tak niska moc.
    Są takie co nie mają jakiejś rozsądnej mocy minimalnej?
    >
    > Jak ktos ma gaz to dodatkowy powod aby okap cos tam pyrkal i wilgoc wyciagal.
    >
    > Naprawde trzeba o tym wspominac?
    To na pewno do mnie to pytanie?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1