eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodySok z sokownika. Pytanko o cukier.Sok z sokownika. Pytanko o cukier.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net!us.feeder.erje.net
    !feed.news.qwest.net!mpls-nntp-02.inet.qwest.net!nx01.iad01.newshosting.com!new
    shosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.ne
    ws.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Sat, 12 Jul 2014 21:47:01 +0200
    From: Jacek <J...@o...pl>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/24.6.0
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Subject: Sok z sokownika. Pytanko o cukier.
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 6
    Message-ID: <53c190b3$0$2378$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 79.191.115.84
    X-Trace: 1405194419 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2378 79.191.115.84:49622
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:237608
    [ ukryj nagłówki ]

    Robię sok w sokowniku (wiśnie, porzeczki, agrest).
    Są dwie szkoły. Jedna mówi, żeby owoce wsypane do sokownika posypać
    cukrem i to dość sporo i potem dopiero parować. Druga szkoła każe zrobić
    sok bez cukru, a dosładzać dopiero potem przed przelaniem do butelek.
    Który sposób jest lepszy z punktu widzenia wydajności? Z cukrem, czy bez?
    Jacek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1