eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

  • Data: 2009-05-15 04:12:57
    Temat: Bentonit
    Od: "Marcin" <m...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Witam!

    Wiem, że to nie grupa do tego tematu, ale nie potrafię znaleźć odpowiedniej,
    a przypuszczam, że wielu Grupowiczów robi winka :)
    Mam pytanie odnośnie bentonitu (klarowin). Czy po zaaplikowaniu go do wina
    działa on w winie tylko w sposób fizyczny, tzn. nie zachodzą żadne reakcje
    chemiczne? Z tego co wiem ma on przyciągać cząstki powodujące zamętnienie
    wina i opaść jako osad na dnie butli.
    Wino moje nie jest napędzane żadną chemią, a chciałbym je sklarować (w nie
    chemiczny sposób) -stąd moje pytanie.

    Pozdrawiam! Marcin

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1