eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domBlat kuchenny z granitu › Re: Blat kuchenny z granitu
  • Data: 2009-06-03 20:46:52
    Temat: Re: Blat kuchenny z granitu
    Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    news:ox7suoj7pah$.pwsv1mkb9u6o.dlg@40tude.net...

    Nie jest to najlepsze połączenie, lepsze jest takie: w miejscu połączenia
    wycina się w części dłuższej zatokę o szerokosci blatu i głębokości ~5cm, z
    tym, że w miejscu kąta wewnętrznego wykonuje się łuk o promieniu głębokości
    zatoki czyli te ~5cm. Całość skleja się na gładkiej powierzchni górną
    powierzchnią do dołu wtedy, gdy podłoże jest równe nie ma problemu
    "wyjących" krawędzi, zwłaszcza, że szlifuje się ostatecznie całość.
    Transport odbywa się po umocowaniu blatu w specjalnych ramach. Gdy nie ma
    możliwości przeniesienia całości klejenie musi odbywać się na miejscu -
    poziomowanie na szafkach przy pomocy lasera i klinów. W tym przypadku obie
    części muszą być oszlifowane przed sklejeniem, chyba, że warunki pozwalają
    na szlifowanie (mokre) na szafkach.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1