eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domBlat kuchenny z granitu › Re: Blat kuchenny z granitu
  • Data: 2009-06-03 20:55:35
    Temat: Re: Blat kuchenny z granitu
    Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
    news:h06nlg$j56$1@atlantis.news.neostrada.pl...
    > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    > news:ox7suoj7pah$.pwsv1mkb9u6o.dlg@40tude.net...
    >
    > Nie jest to najlepsze połączenie, lepsze jest takie: w miejscu połączenia
    > wycina się w części dłuższej zatokę o szerokosci blatu i głębokości ~5cm,
    z
    > tym, że w miejscu kąta wewnętrznego wykonuje się łuk o promieniu
    głębokości
    > zatoki czyli te ~5cm. Całość skleja się na gładkiej powierzchni górną
    > powierzchnią do dołu wtedy, gdy podłoże jest równe nie ma problemu
    > "wyjących" krawędzi, zwłaszcza, że szlifuje się ostatecznie całość.
    > Transport odbywa się po umocowaniu blatu w specjalnych ramach. Gdy nie ma
    > możliwości przeniesienia całości klejenie musi odbywać się na miejscu -
    > poziomowanie na szafkach przy pomocy lasera i klinów. W tym przypadku obie
    > części muszą być oszlifowane przed sklejeniem, chyba, że warunki pozwalają
    > na szlifowanie (mokre) na szafkach.

    Oczywiście dane są orientacyjne, zatoka może być głębsza. Łuk trzyma "linię"
    krótszego blatu z dłuższym, co trudno jest uzyskać mając połączenie obu
    krawędzi "na styk".


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1