eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • Data: 2022-01-10 08:42:33
    Temat: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    Od: Uzytkownik <a...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 09.01.2022 o 23:18, Zenek Kapelinder pisze:
    > niedziela, 9 stycznia 2022 o 21:42:47 UTC+1 Uzytkownik napisał(a):
    >> W dniu 09.01.2022 o 15:32, Zenek Kapelinder pisze:
    >>>> Mam piekarnik elektryczny Zanussi w którym wypieka żona 3 bochenki
    >>>> chleba za 1 zamachem, pizzę także kilka można. Wszystko na termoobiegu,
    >>>> 2,2kW mocy.
    >>>> Więc zwykły piekarnik z termoobiegiem daję radę :)
    >> Dokładnie i to jest najlepsze rozwiązanie do pieczenia chleba i pizzy.
    >> Zwykły lub mniej zwykły piekarnik np. taki z funkcją pary. Tutaj polecam
    >> piekarniki Electrolux, które mają programy wypieku prawdziwego chleba
    >> wraz z procesem wyrastania/fermentacji ciasta, a funkcja pary pozwala
    >> przeprowadzić proces wypieku bez zbytniego przypieczenia skórki. Chleb
    >> ma wtedy chrupiącą, brązową, ale nie spieczoną skórkę.
    >>> W pieczeniu chleba samo pieczenie nie jest specjalnie upierdliwe. W pieczeniu
    chleba upierdliwe jest zrobienie ciasta. Jak się zrobi to trzeba wszystko posprzątać,
    umyć. Maszynka do chleba ma tą zaletę że wrzuca się składniki i włącza. Jak upiecze
    wyjmuje sie chleb i czeka do następnego razu. Maszynkę mam wiele lat i ten helm co
    się w nim rozrabia myłem dwa razy. Raz jak dżem próbowałem zrobić. A drugi raz jak
    próbowałem wymieszać w nim składniki na kiełbasę. Jeszcze był trzeci raz a
    jednocześnie pierwszy. Jak kupiłem maszynkę to umysłem to co się z ciastem styka.
    >> Ile razy w tej maszynce piekłeś pizzę?
    >>
    >> Zwróć uwagę, że Tomasz nie pyta o wypiekacz do bułek, ale o piec do
    >> pieczenia chleba i pizzy. Twój wypiekacz nie służy do pieczenia chleba,
    >> ale tylko i wyłącznie do wypieku bułki drożdżowej.
    >>
    >> Wypiek bułki drożdżowej i wypiek chleba to są dwa, całkiem różne
    >> procesy, a podstawą wypieku prawdziwego chleba jest przygotowanie
    >> zakwasu żytniego, odpowiednie wyrobienie ciasta i przeprowadzenie
    >> procesu fermentacji tego ciasta.
    >>
    >> Co najważniejsze, chleb wypieka się bez dodatku drożdży lub z bardzo
    >> niewielkim ich dodatkiem. Bułka natomiast wypiekana jest bez zakwasu
    >> zasadniczo z użyciem samych drożdży.
    > Nie wiesz to czytaj a nie pisz. Najlepiej dla ciebie będzie jak będziesz odpisywał
    tylko jak pytany jesteś. Co do twojego durnego pytania o pieczenie pizzy w maszynce.
    Wiem że masz dwucyfrowy współczynnik inteligencji ale że on jest w okolicach benzyny
    niebieskiej do tej pory nie przypuszczałem. Pizzy w maszynce nie piekłem ale ciasto
    na pizzę kręciłem w maszynce ostatnio w czwartek.

    Zenuś, twoje porady mają przydatność zerową i taki też poziom ma twoje IQ.

    Po chuj piszesz te historyjki o kręceniu pizzy w maszynce, skoro autor
    wątku nie pyta o proces kręcenia ciasta, ale o pieszczenie?

    Jak zwykle udzielasz odpowiedzi, która się ma nijak do zadanego pytania.

    > Jak chcesz się przydać to daj przepis na wodny chleb.

    "DO BUDY ZAWSZONY PSI BĘKARCIE!"


    --
    Ta wiadomość e-mail została sprawdzona pod kątem wirusów przez oprogramowanie AVG.
    http://www.avg.com

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1