eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • X-Received: by 2002:a05:6214:627:: with SMTP id a7mr1090440qvx.103.1642015996525;
    Wed, 12 Jan 2022 11:33:16 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a05:6214:627:: with SMTP id a7mr1090440qvx.103.1642015996525;
    Wed, 12 Jan 2022 11:33:16 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!2.us.feeder.erje.net!feeder.erje.net!news.misty.com!border2.nntp.dca1.gig
    anews.com!nntp.giganews.com!news-out.google.com!nntp.google.com!postnews.google
    .com!google-groups.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Wed, 12 Jan 2022 11:33:16 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <9...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=88.135.178.238;
    posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
    NNTP-Posting-Host: 88.135.178.238
    References: <o...@l...harvard.local>
    <c...@4...com>
    <61dea874$0$542$65785112@news.neostrada.pl>
    <srmvt4$eqk$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <4...@g...com>
    <e...@g...com>
    <9...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <5...@g...com>
    Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    From: WS <L...@c...pl>
    Injection-Date: Wed, 12 Jan 2022 19:33:16 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 21
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580507
    [ ukryj nagłówki ]

    środa, 12 stycznia 2022 o 20:01:41 UTC+1 4kogu... napisał(a):

    > Jak by ci dali pizze zrobiona według standardowej receptury to byś odrazy ja
    wypierdolil do śmietnika. Pizza to było jedzenie najbiedniejszych ludzi. To był
    placek w stylu polskiego podpłomyka upieczony na gorącym kamieniu i posmarowany
    rozciapanym pomidorem, bo pomidor był najtańszy.

    Ale ja właśnie takie lubię, bez przesadnej ilości dodatków... ;) Taka cieplusia
    bułeczka z sosem pomidowowym + mozarellą ( + cebulka, czosnek i szynka parmeńska)
    No i polane po upieczeniu ostra oliwą + troche zielonego...
    Tradycyjne potrawy maja sporo zalet...
    np. brat jakiś czas temu często kupował w Krk na Kleparzu tradycyjny gruziński:
    https://www.facebook.com/pg/GruzinskiChlebKrakowNowy
    Kleparz





Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1